Ezt a receptet YouTube-on találtam, és úgy gondoltam, hogy kipróbálom. Nagyon finom könnyed torta lett, de szerintem ez inkább a madártejre hasonlít:)
Érdemes ezt a mennyiséget megduplázni, ha valaki 18 cm-es tortát készít, mint én. Ha pedig 24-26 cm-est készítesz, akkor ezeknek a mennyiségeknek a 4x-ét vedd.
Hozzávalók (18 cm):
- 3 tojás
- 125 g fehér csokoládé
- 125 g krémsajt
Elkészítés:
- A fehér csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett.
- Adjuk hozzá a krémsajtot, és ezzel is olvasszuk össze.
- Vegyük le a vízgőzről, és a kavarjuk hozzá a tojássárgáját.
- A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
- Három részletben forgassuk a csokoládés keverékhez.
- Béleljük ki a tortaformát sütőpapírral.
- Az oldalához kerülő sütőpapírt vékonyan kenjük le olajjal, majd tegyük a tortaformába.
- Öntsük bele a tésztát.
- Vonjuk be a külsejét két réteg alufóliával.
- Tegyük egy nagyobb tepsibe, és öntsük fel felforralt vízzel (kb 0,5 liter).
- Előmelegített sütőben, 170°C-on süssük 15 percig, majd vegyük 160°C-ra, süssük még 15 percig, végül kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk benne még 15 percig.
- Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Porcukorral szórjuk meg.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűlés
Sütési idő: 3x15 perc
Sütési hőfok: 170°C, 160°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Forrás: ITT
Szia!
VálaszTörlésMár én is megcsináltam ezt:
http://sutilabor.blogspot.hu/2015/10/harom-osszetevos-torta.html
Sőt csináltam belőle "barna" verziót is:
http://sutilabor.blogspot.hu/2015/10/31-osszetevos-torta.html
Az is finom volt és pofonegyszerű. :-)
Na, én is pont gondolkoztam, hogy elkészítem, mert vonzott ez a összetevős dolog, de ha azt mondod, nem sok köze van a sajttortához, inkább hanyagolom :) Bár szeretem a madártejet is, de az valóban nem ugyanaz :)
VálaszTörlésHát nekem egyáltalán nem hasonlított hozzá :D
TörlésMilyen krémsajtot használtál hozzá?
VálaszTörlésPhiladelphiát
Törlés