2016. március 6., vasárnap

Pain perdu - avagy francia édes bundás kenyér




Hozzávalók:

  • 8 toast kenyér
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 0,5 tk fahéj
  • nutella
  • 1 kis kocka vaj


Elkészítés:

  1. A tojást a tejjel kavarjuk össze, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjt.
  2. A serpenyőben olvasszuk fel a vajat.
  3. Forgassuk meg a kenyeret a tojásos tejben, és tegyük az olvasztott vajra.
  4. Kanalazzunk rá nutellát.
  5. Fedjük be egy másik szelet kenyérrel.
  6. Süssük mindkét oldalát aranybarnára.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 20 perc

Jó étvágyat hozzá!:)

1 megjegyzés: