2016. március 14., hétfő

Répatorta





Már többször elkészítettem ezt a fantasztikus tortát, de most egy új krémmel töltöttem:)



Hozzávalók (25 cm):
Tészta:
  • 4 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 400 g rétesliszt
  • 1,5 cs. sütőpor
  • 1 cs. van.cukor
  • 300 g cukor
  • 350 g reszelt sárgarépa
Krém:
  • 200 g krémsajt
  • 4 ek cukor
  • 4 ek narancslé
  • 100 g fehér csokoládé
  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 5 g zselatin
  • 0,5 dl víz

Díszítés: 
  • marcipán répa

Elkészítés:
  1. A tojássárgáját a cukorral, van.cukorral és az olajjal kavarjuk össze.
  2. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, majd a sütőporos lisztet.
  3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd kavarjuk a masszához.
  4. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntsük bele.
  5. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 45 percig. (Tűpróba!)
  6. A krémsajtot, a cukrot és a narancslevet kavarjuk össze.
  7. Adjuk hozzá az olvasztott fehér csokoládét. (Ha összecsomósodna, nyugodtan turmixoljuk össze!)
  8. A habtejszínt kezdjük el verni, ahogy keményedik, adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
  9. Forgassuk óvatosan hozzá.
  10. 0,5 dl forró vízben olvasszunk fel 5 g zselatint.
  11. Adjunk hozzá pár kanál krémet, és kavarjuk csomómentesre, majd öntsük a krémhez, és forgassuk össze.
  12. Egy órára tegyük hűtőbe.
  13. A kihűlt tésztát vágjuk ketté.
  14. A krém egyharmadával kenjük meg, majd tegyük rá a tészta tetejét.
  15. A maradék krém felével vonjuk be a tetejét és az oldalát.
  16. A megmaradt krémet töltsük habzsákba, és díszítsük körbe a tortát.
  17. Majd rakjuk körbe a répákkal.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2-3 óra
Sütési idő: 45 perc
Sütési hőfok: 180°C


Jó étvágyat hozzá!:)

4 megjegyzés:

  1. Épp gondolkodtam, mivel lehetne felturbózni a répatortát, anyukám ugyanis minden húsvétkor azt rendel tőlem :D Mennyire intenzív a naracs íze a krémben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nagyon szereti anyukád a répatortádat :D
      Én igazából nem érzem evés közben a narancsot, csak nagyon enyhén:)

      Törlés
  2. Szia Szandi, milyen krémsajtot hasznàlsz?

    VálaszTörlés
  3. Szia Szandi, pár napja találtam a blogodra, a receptjeid, stílusod nagyon közel áll a sütési stílusomhoz, ízlésemhez, szóval se perc alatt rengeteg új dolgot mentettem Tőled :) Hétvégén összedobtam ezt a csodás tortát is, mert répatortát ezer éve sütök, de krémmel most készült először és isteni finom, álom süti, köszönöm és persze a sok szép és finom másik receptet is :) Judit

    VálaszTörlés