Már többször elkészítettem ezt a fantasztikus tortát, de most egy új krémmel töltöttem:)
Hozzávalók (25 cm):
Tészta:
- 4 tojás
- 1,5 dl olaj
- 400 g rétesliszt
- 1,5 cs. sütőpor
- 1 cs. van.cukor
- 300 g cukor
- 350 g reszelt sárgarépa
Krém:
- 200 g krémsajt
- 4 ek cukor
- 4 ek narancslé
- 100 g fehér csokoládé
- 3 dl habtejszín
- 1 cs. habfixáló
- 5 g zselatin
- 0,5 dl víz
Díszítés:
- marcipán répa
Elkészítés:
- A tojássárgáját a cukorral, van.cukorral és az olajjal kavarjuk össze.
- Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, majd a sütőporos lisztet.
- A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd kavarjuk a masszához.
- Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntsük bele.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 45 percig. (Tűpróba!)
- A krémsajtot, a cukrot és a narancslevet kavarjuk össze.
- Adjuk hozzá az olvasztott fehér csokoládét. (Ha összecsomósodna, nyugodtan turmixoljuk össze!)
- A habtejszínt kezdjük el verni, ahogy keményedik, adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
- Forgassuk óvatosan hozzá.
- 0,5 dl forró vízben olvasszunk fel 5 g zselatint.
- Adjunk hozzá pár kanál krémet, és kavarjuk csomómentesre, majd öntsük a krémhez, és forgassuk össze.
- Egy órára tegyük hűtőbe.
- A kihűlt tésztát vágjuk ketté.
- A krém egyharmadával kenjük meg, majd tegyük rá a tészta tetejét.
- A maradék krém felével vonjuk be a tetejét és az oldalát.
- A megmaradt krémet töltsük habzsákba, és díszítsük körbe a tortát.
- Majd rakjuk körbe a répákkal.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2-3 óra
Sütési idő: 45 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Épp gondolkodtam, mivel lehetne felturbózni a répatortát, anyukám ugyanis minden húsvétkor azt rendel tőlem :D Mennyire intenzív a naracs íze a krémben?
VálaszTörlésAkkor nagyon szereti anyukád a répatortádat :D
TörlésÉn igazából nem érzem evés közben a narancsot, csak nagyon enyhén:)
Szia Szandi, milyen krémsajtot hasznàlsz?
VálaszTörlésSzia Szandi, pár napja találtam a blogodra, a receptjeid, stílusod nagyon közel áll a sütési stílusomhoz, ízlésemhez, szóval se perc alatt rengeteg új dolgot mentettem Tőled :) Hétvégén összedobtam ezt a csodás tortát is, mert répatortát ezer éve sütök, de krémmel most készült először és isteni finom, álom süti, köszönöm és persze a sok szép és finom másik receptet is :) Judit
VálaszTörlés