A VR-os fiúk elérték a 300 000 feliratkozót, így megleptem őket egy tortával.:)
Az elkészítéséről itt tudjátok megnézni a videót:
A fiúk videóját pedig itt:
Hozzávalók (21 cm-es):
Piskóta:
- 125 g cukor+ 50 g a habba
- 200 g liszt
- 20 g holland kakaó
- 0,95 dl olaj
- 0,95 dl tej
- 3 tojás
- 12 g sütőpor
Krém:
- 4 dl habtejszín
- 180 g tejcsokoládé
- 100 g teavaj
- 1 csomag habfixáló
- 0,2 dl víz
- 8 g zselatin
- eper
Elkészítés:
- Minden hozzávalót készítsünk elő:
- A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze.
- A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
- A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
- Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
- Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
- Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t).
- Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 40-45 percig. (TŰPRÓBA!)
- Ha kihűlt vágjuk 4 részre, és a felső réteg köré tegyük vissza a tortakarikát.
- A krémhez a csokoládéra öntsünk rá 2 dl forró tejszínt és a vajat, majd kavarjuk csomómentesre.
- A maradék 2 dl tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük hozzá a csokoládéhoz.
- A zselatint olvasszuk fel a forró vízben, és kavarjuk a krémhez.
- Mindegyik lapot kenjük meg a krém 1/3-ával, és rakjuk ki az eperrel.
- Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le a tortakarikát.
- Ízlés szerint díszíthetjük.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 45 perc
Sütési hőfok: 175°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Miből van a díszítés (a fekete borítás és VR logo)? Marcipánból, ha igen lehet valamivel a marcipánt helyettesíteni?
VálaszTörlésA fekete az fondant, a fehér logó pedig marcipán.
TörlésTermészetesen csinálhatod az egészet fondantból:)
Juhhú, szuper lett a torta. Egyébként te gyúrtad be a fekete fondantot, vagy vetted? Nagyon jól kezelhetőnek tűnik, én fogtam már ki olyan feketét, hogy olvadt, mint a fene :P
VálaszTörlésKöszönöm szépeen:))
TörlésÁá vettem, sose lett volna ilyen szép fekete :(
Az olvadt úgy, amit vettél?:O Azt hogy oldottad meg?:O
Hát én belegyúrtam egy csomó keményítőt, csak azt meg ecsettel söprögetni kell, mert megkopik.. szóval többet nem veszek olyat... azt hiszem unidec volt, de azóta már találtam más márkájút, ami sokkal jobb :)
TörlésMilyet használsz?:)
TörlésEz is unidec volt, de szerencsére nem olvadt. Húú meg is őrültem volna, tuti :D
Szia! A fekete fondant előtt mit kentél a tortára?
VálaszTörlésSzia!
TörlésBaracklekvárral kentem körbe:)
a marcipánt a végén hogy készitsük el?
VálaszTörlésSzia!
TörlésFondantnal díszítettem, de ezt most én vettem, mert ilyen szép feketét otthon nagyon nehéz előállítani.
Fehéret, vagy más színűt így tudsz:
http://www.sutikbirodalma.hu/2015/08/fondantmassza.html
Köszi:)
TörlésAz a kis kés, amit használsz a videóban (amikor a VR feliratot csinálod) annak megkérdezhetném a nevét és hogy honnan lehet szerezni?
VálaszTörlésAliexpressről rendeltem, és ha beírod, hogy cake knife, akkor ki fogja hozni.
TörlésAz epret lehet barackkal helyettesíteni?
VálaszTörlésTermészetesen:)
TörlésKöszi! Végül is meggyel csináltam és nagyon finom lett. ;)
TörlésHa a fondanttal való bevonás utan még egy éjszakára hűtőbe teszem az nem fog vizesedni,hólyagosodni? Sajnos nem tudom aznap díszíteni. :(
VálaszTörlésSajnos előfordulhat, hogy vizesedni, izzadni fog a torta :( De esetleg próbáld meg tortadobozba tenni, és nem egyből a meleg szobába vinni, hanem hagyd, hogy fokozatosan tudjon felmelegedni.
VálaszTörlésOksi köszi :) és a gyors választ is :D
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésSzia, le tudod nekem írni a fondant massza receptjét? Amit belinkeltél nem tudom megnyitni.
VálaszTörlésKöszönöm