Ez egy alap csokitorta, amit nyugodtan tovább tudtok turbózni, például gyümölcsökkel. :)
Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:
- 150 g cukor + 60 g a habba
- 3 tojás
- 12 g sütőpor
- 243 g liszt
- 20 g kakaó
- 1,15 dl tej
- 1,15 dl olaj
Krém:
- 6 dl habtejszín
- 100 g tejcsokoládé
- 100 g 50%-os étcsokoldé
- 100 g 70%-os étcsokoládé
- 150 g teavaj
- 1 csomag habfixáló
- 200 g cukor
Díszítés:
- fehér csokoládé
- kinder bueno
Elkészítés:
- Minden hozzávalót készítsünk elő:
- A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze.
- A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
- A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
- Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
- Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
- Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t).
- Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 40-45 percig. (TŰPRÓBA!)
- Ha kihűlt vágjuk 3 részre, és az alsó réteg köré tegyük vissza a tortakarikát.
- A krémhez a csokoládéra öntsünk rá 2,5 dl forró tejszínt, valamint a vajat, hagyjuk 2-3 percig olvadni, majd kavarjuk csomómentesre.
- A maradék 3,5 dl tejszínt a cukorral kezdjük el verni, majd amikor elkezdett habosodni, adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
- Két részletben óvatosan forgassuk hozzá a csokoládéhoz.
- A krém egynegyedével kenjük meg a lapot, tegyük rá a következő réteget, és kenjük meg azt is a krém negyedével. Végül zárjuk le az utolsó lappal, aminek a tetejét vékonyan vonjuk be a csokoládékrémmel.
- Ezután tegyük hűtőbe 1 órára.
- A hűtőből kivéve óvatosan vágjuk körbe a tortát, és vegyük le a tortakarikát, majd vonjuk be a torta oldalát.
- A megmaradt krémet töltsük habzsákba, és díszítsük körbe.
- Mindegyik díszbe tegyünk 1-1 kinder buenot.
- Végül szórjuk meg fehér csokoládéval a tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 40-45 perc
Sütési hőfok: 175°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Imádom a kinder buenót, szuper recept :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen:))
TörlésKerék belole
VálaszTörlésKedves Enikő!
TörlésNem vagyok cukrászda, nem lehet tőlem rendelni!
Az oldalon receptek vannak, azokat otthon mindenki bátran elkészítheti, ugyanis mindent leírok!
Köszönöm a megértést!
Szandi
Szia Szandi! Nekem nagyon folyós a krém. Betettem a hűtőbe... Szerinted segít rajta? Hűtőből vettem ki a tejszínt is... Nem értem... Remélem azért még megmenthető.. ��
VálaszTörlésMár alakul :))))
TörlésSzia! Ne aggódj, meg fog kötni:)
Törlésszia 26os tortaformanal mi a kremnek az aranyai? dupla adag?
VálaszTörlésSzia!
Törlés1,8-2x-es adagot érdemes készíteni:)
Szia 24es tortaformanal hogyan valtoznak az anyagok? Koszi elore is
VálaszTörlésSzia!
Törlés1,5-es adagot készíts:)
Szia :)
VálaszTörlés18cmes tortakarikához milyen arányok szükségesek?
Köszönöm előre is
Szia!
TörlésA 0,8szorosát vedd mindennek:)
Szülinapi tortámnak szeretném megcsinálni, 28 cm-s formában. A díszítéshez nem akarom felhasználni, bár a tortát így is körbe kell kenni vele. Szerinted elég lesz, ha dupla adaggal csinálom meg?
VálaszTörlésIgen, a dupla adag tökéletes lesz:)
Törlésszia azt szeretném megkérdezni hogy ezt egy 13éves is megtudja csinálni??
VálaszTörlésEz nem korfüggő! 🙂
TörlésSzia! Légkeveréses vagy alul felül sütés ?
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésA youtube-on láttam ugyanerre a tortára egy másik díszítési technikát is, nagyon ötletes. Az a kérdésem, hogy ez a krém mennyiség hogy lesz elég a külső díszítésre?
Elég a 2/3-át a torta töltésére használni, 1/3-át pedig arra, hogy lekenjem a tetejét, az oldalát és még maradjon erre a különleges és egyszerű díszítésre is?
Köszönöm!
Szia!
TörlésEgy kicsit kevesebbet is hagyhatsz a díszítésre nyugodtan, mert elég lesz:)
Elkészítettem és nem lett olyan szép, mint a Tiéd de nagyon finom!Érdemes kiprobalni 😊
VálaszTörlésSzia Szandi. A felvert tejszín habot meg a meleg csokihoz kevered vagy le kell hűteni szobahőmérsékleture. Köszi.
VálaszTörlésÉs meg annyi hogy feltétlen kell cukor a tejszinhabba? Vagy elhagyhato?
VálaszTörlésSzia minden kèp teavajt hasznàljak ? Ràma margarinnal nem lehet?
VálaszTörlés