Oldalak

2016. május 31., kedd

Rózsás torta



Továbbfejlesztettem a rózsás tortám csokoládékrémjét, ugyanis az előző nem szerette a nagy meleget, azonban ez sokkal masszívabb, és könnyebb is vele bánni.



Hozzávalók (24-26 cm-es tortához):
Étcsokoládé:

  • 70 g étcsokoládé
  • 40 g vaj
  • 1,4 dl habtejszín
  • 5 g habfixáló
Tejcsokoládé:

  • 70 g tejcsokoládé
  • 40 g vaj
  • 1,3 dl habtejszín
  • 5 g habfixáló
Fehér csokoládé:

  • 70 g fehér csokoládé
  • 40 g vaj
  • 1,3 dl habtejszín
  • 5 g habfixáló
  • 3 g zselatin
Elkészítés:


  1. A kockára tört étcsokoládéra öntsük rá az olvasztott vajat, valamint 0,5 dl forró tejszínt, és kavarjuk homogénre, majd szűrjük át, hogy csomómentes legyen.
  2. A maradék 0,9 dl habtejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, majd forgassuk össze a csokoládéval.
  3. A kockára tört tejcsokoládéra öntsük rá az olvasztott vajat, valamint 0,4 dl forró tejszínt, és kavarjuk homogénre, majd szűrjük át, hogy csomómentes legyen.
  4. A maradék 0,9 dl habtejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, majd forgassuk össze a csokoládéval.
  5. 0,4 dl forró tejszínben oldjuk fel a zselatint.
  6. A kockára tört fehér csokoládéra öntsük rá az olvasztott vajat, valamint 0,4 dl forró  zselatinos tejszínt, és kavarjuk homogénre, majd szűrjük át, hogy csomómentes legyen.
  7. A maradék 0,9 dl habtejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, majd forgassuk össze a csokoládéval.
  8. Mindegyik csokoládékrémet egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  9. Másnap ha szükséges kavarjuk át, majd töltsük habzsákba, és díszítsük körbe a tortát.


8 megjegyzés:

  1. Szia. Nehany receptedet kinezem mar es meg akarom csinalni, de egy dolog zavar, tobb receptben (ebben speciel nem, csak ide irom, mert gondolom a legfrissebbet olvasod) is kevered az osszetevok eseten a mertekegysegeket, gramm es evokanal. Ez nagyon zavaro, leginkabb az evokanal, mivel ahany haz, annyi evokanal, ugyebar.

    Tovabbi sok sikert az oldalhoz ami amugy nagyon szuper.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Igyekszek egyébként grammban megadni, esetleg a cukornál nem, mivel egy egy krémnél én nem tudom előre, hogy mennyi cukrot fogok hozzáadni, hanem csak kanalanként adagolom, így kikísérletezve a számomra tökéletest. De oda fogok rá figyelni!:)
      Mindegyik receptnél nézem a kommenteket egyébként:)

      Köszönöm:)

      Törlés
  2. Szia Szandi! :))
    A diszito csovet hol vetted + habzsakot?:) Koszonom a valaszt elore is!
    Timi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Timi!
      Aliexpressről rendeltem mindent:)
      Szandi

      Törlés
  3. Szia Szandi!

    A tejcsokoládés részbe csak fehér csokit kell tenni, tejcsokit nem? A fehér krémhez pedig nem is kell csoki?

    Köszi szépen!
    Andi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Andi!

      Jaj elnézést, elírtam, de már jól szerepel:)

      Szandi

      Törlés
  4. Thanks for sharing, nice post!

    Chia sẻ bí quyết kinh nghiệm mẹ bị tiêu chảy có nên cho con bú có tốt cho bà bầu không hay que thử thai 2 vạch mà không có thai bà bầu có nên uống, thuốc bà bầu uống có sao không que thử thai 2 vạch nhưng vẫn có kinh có ảnh hưởng đến mẹ và thai nhi, bột để que thử thai trong nước tiểu bao lâu hay mua phô mai ngon ở đâu, uống vitamin e vào thời gian nào trong ngày có bán siêu thị không, mua bà bầu uống canxi corbiere như thế nào hay mua giấm táo với bài trẻ sơ sinh uống canxi corbiere như thế nào hay hướng dẫn cách nấu món ăn cho bé với cháo ghẹ nấu với rau gì cho bé ăn dặm hay nấu cháo trứng gà với rau gì hay không.

    VálaszTörlés
  5. Szia Szandi! Gyakorlás gyanánt megcsináltam a tejcsokis habot. Viszont ahogy kinyomom a habzsálból nekem elég légbuborékos a hab,nem olyan az állaga, mint a tiednek. A tied olyan vajasabbnak látszik. Mit rontok el?

    VálaszTörlés