Oldalak

2016. június 3., péntek

Epres túrótorta




Használjátok ki az eperszezont amíg csak tudjátok!:)
Pl készítsétek el ezt a szuper krémes tortát.



Hozzávalók (26 cm):
Brownie:
  • 100 g tej/étcsoki
  • 110 g vaj
  • 220 g cukor
  • 80 g liszt
  • 30 g kakaó(keserű!)
  • 2 db tojás

  • 100 g eperszelet

Epres túrókrém:
  • 400 g túró
  • 1 dl tejföl
  • 250 g cukor
  • 250 g eper
  • 3,5 dl habtejszín
  • 8 g zselatin
  • 0,5 dl víz

Csokoládé:
  • 250 g étcsokoládé
  • 50 g tejcsokoládé
  • 2,5 dl habtejszín
  • 60 g vaj

Elkészítés:
  1. Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk homogénre.
  4. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
  5. Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  6. Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)
  7. Eperszeletekkel rakjuk körbe az oldalát.
  8. A túrót, a cukrot, a tejfölt, valamint az epret botmixerrel törjük össze.
  9. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a túrókrémhez.
  10. A zselatint forró vízben olvasszuk fel,
  11. A zselatinhoz adjunk pár kanál krémet, kavarjuk homogénre, majd így forgassuk a többi krémhez.
  12. Majd öntsük a brownie tetejére, és tegyük hűtőbe 2-3 órára.
  13. A kockára tört csokoládéra öntsük az olvasztott vajat, valamint a forró tejszínt, és kavarjuk homogénre.
  14. Majd öntsük a túrókrém tetejére és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
  15. Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le a tortakarikát. 
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

16 megjegyzés:

  1. Van egy adag túró a hűtőben, bár most inkább diétáznom kellene, de lehet inkább megfűzöm Hercit, hogy felhasználjuk egy ilyen fincsi tortához :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden diétába belefér egy kis süti!!:)
      Elkészítettétek végül?:)

      Törlés
  2. Biztosan nagyon fincsi lesz, a jövő hét végén meg fogom sütni! Köszi a receptet! :)

    VálaszTörlés
  3. Már a hűtőben! :) Alig várom a holnapot! :D

    VálaszTörlés
  4. Azt szeretném kérdezni, hogy mekkora tortaformában kell sütni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 26 cm, a hozzávalók mellett zárójelben ott van:)

      Törlés
  5. Szia. Itt nem kell a brownie alaphoz sütőpor, meg vaniliás aroma? Mert az eredeti receptben az is kellet. :)
    Ákos

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ákos!
      Nem, ebbe nem kell!:) Vanília aromát tehetsz ha szeretnél, de én tortáknál nem adok hozzá.
      Szandi

      Törlés
  6. Elkészítettem isteni finom lett, bár én zselatin fixet használtam így egy óra múlva fogyasztható volt és nem folyt már a töltésnél sem a krém. Képet nem lehet csatolni... Kár.

    VálaszTörlés
  7. Szia! :)
    Milyen másik gyümölccsel érdemes szerinted megcsinálni, így hogy az eperszezon végetért?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Esetleg szederrel, barackkal:)

      Törlés
    2. Szia!
      Én citromosan csináltam meg és nagyon finom lett úgy is :) A szélét citrom és lime szeletekkel raktam körbe, a tetejét tejszínhabbal és lime darabokkal díszítettem.

      Törlés
  8. Szia! Az lenne a kérdésem, hogy te milyen márkájú zselatint és habtejszínt használsz? Nekem sajnos mindig túl lágy marad a krém.

    VálaszTörlés
  9. szia. 22 cm formában mik az arányok?köszönöm a választ.

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés