Egy olyan tündéri sünit hoztam Nektek, ami a piknikezés sztárja lesz, és a gyerekek biztos nagy örömmel majszolják majd el. :)
(A videóban én dupla adagot készítettem)
Hozzávalók (15 süni):
- 400 g Nagyi titka kelt tészta süteményliszt
- 25 g élesztő
- 50 g cukor
- csipet só
- 65 g zsír
- 1,75 dl tej
- 1 tojás
Túró:
- 250 g túró
- 1 tojás
- 50 g cukor
- 12 g vaníliás cukor
- 1 tojás
- mazsola
- aszalt áfonya
Elkészítés:
- Az élesztőt egy kiskanál cukorral fél dl tejben futtassuk fel.
- A lisztet a cukorral, sóval keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojást, felfuttatott élesztőt és a zsírt.
- Majd adagoljuk hozzá a maradék tejet, és gyúrjuk össze. (Ha szükséges még adjunk hozzá tejet.)
- Hagyjuk kelni 1 órán át.
- A túrót a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük csomómentesre.
- Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk oválisra. Egyik végébe tegyünk egy evőkanál túrót és hajtsuk rá először két oldalt, majd a rövidebbik oldalán, és nyomjuk össze jól. Abból a végéből, amiben nincs túró, formáljunk orrot. Majd fordítsuk meg a sünit, hogy az összenyomott rész alulra kerüljön.
- Az orra helyére tegyünk aszalt áfonyát, a szeméhez pedig mazsolát.
- Tiszta ollóval vágjunk tüskéket óvatosan, nehogy belevágjunk a túróba, mert akkor kifolyhat.
- Hagyjuk kelni 15 percig.
- A tetejét kenjünk meg felvert tojással.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20-25 percig, amíg a teteje aranybarnára pirul.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2,5-3 óra
Sütési idő: 20-25 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Szia! nagyon jól néz ki a süni :)...és nagyon ügyes vagy!!!
VálaszTörlésAzt viszont elárulod , hogy hogyan tartod magad ennyi süti mellett :D <3
Szia Réka!
TörlésKöszönöm szépen:))
Őszintén szólva csak odafigyelek, hogy kicsit kevesebbet egyek, meg nem nagyon reggelizek, vagy épp vacsorázok (de ne kövesd a példám, mert nem egészséges, csak egyszerűen nem kívánom az ételt mostanság reggel!!)