Ismét egy szuper málnás tortát hozok.:) Hasonló már van fent a blogon, de kicsit változtattam rajta, és most videó is készült róla:)
Tészta:
- 240 g liszt
- 60 g kakaópor (keserű)
- 2 cs sütőpor
- 3 tojás
- 360 g cukor
- 1,5 kávéskanál vaníliaaroma
- 210 g tejföl
- 120 ml olaj
- 240 ml kávé
Krém:
- 450 g tejföl
- 100 g cukor
- 4 dl habtejszín
- 1 cs. habfixáló
- 1 citrom leve
- 300 g málna (akár fagyasztott is lehet)
- 15 g zselatin
- 4-5 ek víz
Tetejére:
- 150 g fehér csokoládé
- 70 g habtejszín
- piros ételfesték
Elkészítés:
- A lisztet, kakaót, sütőport keverjük össze.
- A tojásokat verjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a vaníliaaromát, tejfölt, olajat és a kávét, és keverjük simára.
- Majd adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és kavarjuk csomómentesre.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb 30 percig. (TŰPRÓBA!)
- Ha kihűlt vágjuk három részre.
- A felső lap köré tegyük vissza a tortakarikát.
- A tejfölt,a cukrot és a citromlevet kavarjuk össze.
- A habtejszínt kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a habfixálót és verjük kemény habbá.
- Majd forgassuk a tejfölös krémhez.
- A forró vízhez adjuk hozzá a zselatint, majd olvasszuk el benne.
- A felolvasztott zselatinhoz adjunk 4-5 ek krémet és keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá az egész krémhez és óvatosan keverjük össze.
- A fagyasztott vagy friss málnát adjuk hozzá a krémhez, és forgassuk össze. (Vigyázzunk, a fagyos málna miatt gyorsan köt, így gyorsan kell vele dolgozni!)
- A krém felét öntsük a tésztára, fedjük be a következő lappal, simítsuk rá a maradék krémet, végül fedjük be az utolsó lappal.
- Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- Másnap óvatosan vágjuk körbe és vegyük le a tortakarikát.
- A rusztikusabb hatásért húzzuk körbe a kést a torta oldalán, hogy a krémből kerüljön a tésztára.
- A kockára tört 75 g csokoládéra öntsünk 35 g felforralt tejszínt. és kavarjuk homogénre, majd adjuk hozzá az ételfestéket.
- Töltsük habzsákba, és ha langyosra hűlt, vonjuk be a torta tetejét, és tegyük hűtőbe félórára.
- Majd a maradék 75 g csokoládéra öntsünk 35 g felforralt tejszínt. és kavarjuk homogénre, majd adjuk hozzá az ételfestéket.
- A megdermedt csokoládén húzzuk át a langyos krémet, és tegyük hűtőbe egy órára, hogy újra megdermedjen a csokoládé.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Ez a tejfölös krém nagyon finom, hasonlót már én is készítettem :) Ebben a melegben nincs kedvem sütni, úgyhogy inkább fagyikkal próbálkozom, és meghagyom nektek a szép tortákat :P
VálaszTörlésÉn még soha nem csináltam tejfölös krèmet, így az lenne a kérdésem, hogy mennyire lesz kivehető ízvilágában a tejföl?
VálaszTörlésEgyáltalán nem lesz kivehető, nagyon finom könnyed lesz tőle:)
TörlésJó reggelt! Szia Szandi!
VálaszTörlésÉppen csinálom a piskótát. Dekára, literre pontosan úgy ahogy leírtad.
Viszont 35 perc után, villapróbánál is folyik a belseje.
Mi a lehet a probléma?
Sziasztok! Nekem is rohadtul folyós. Pedig mindent pontosan úgy csináltam, ahogy a receptben szerepel.
VálaszTörlésSzintén mindent betartottam,de a sütési idő több,mint duplája volt. És kezelhetetlenül porhanyós a piskóta... 🤔
VálaszTörlésMásodjára is megcsináltam de a tészta most sem lett jobb mint korábban. A sütési idő min 45-50 perc és olyan porhanyós,hogy alig lehet boldogulni vele. (Még jó,hogy nem várok vendéget mert nem merném elétenni.) Pedig az íze nem lenne rossz.
VálaszTörlésNekem is nagyon folyós a közepe, szerintem el lett irva a recept, vagy több liszt vagy kevesebb kávé és olaj kellene bele szerintem.
VálaszTörlésMeg lehet tudni, hogy mitől lesz folyósabb a tészta? min kell változtatni a recepten? Jó lenne hamar választ kapni, mert el szeretném készíteni ezt a tortát.
VálaszTörlésSziasztok!
VálaszTörlésÉn ma készítettem el. Az első piskóta közepe folyós volt. A második adag viszont tökéletes lett. Mindkettőt a leírt recept szerint készítettem.Jelenleg a hűtőben pihen megtöltve!!
Holnapra már csak a díszítés maradt.