Szupeer lett ez a pite, mindössze félnap alatt el is fogyott az egész!:)
Pite:
- 200 g liszt
- 30 g cukor
- 125 g vaj
- 1 tojássárgája
- 60 g tejföl
Krém:
- 250 g krémsajt
- 80 g cukor
- 1 tojás
- 7 db füge
Elkészítés:
- A lisztet és a cukrot keverjük össze, majd morzsoljuk bele a vajat.
- Adjuk hozzá a tojássárgáját valamint a tejfölt és gyúrjuk össze.
- Nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljük ki a tálat. A lelógó részt vágjuk le késsel, és tegyük félre a díszítéshez.
- Az aljára tegyünk sütőpapírt, és szórjunk bele rizst.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük elő 10 percig, majd vegyük ki a sütőpapírt és a rizst.
- A félretett tésztából csináljunk fonatot.
- A krémsajtot a cukorral kavarjuk össze, majd adjuk hozzá a tojást és azzal is kavarjuk össze.
- Öntsük az elősütött tésztára, majd helyezzük bele a félbevágott fügéket.
- Rakjuk körbe a fonatot úgy, hogy véletlenül se csússzon bele a krémbe.
- Előmelegített sütőben, 180°C süssük 35 percig, vagy addig amíg megpirul a krém.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 10 + 35 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése