2016. október 5., szerda

Vaníliás-csokis nápolyi



Én a bolti nápolyit nem szeretem, de ebből bármennyit meg tudok enni annyira szuper <3

Hozzávalók ( cm):

  • 2,25 dl víz
  • 450 g cukor
  • 375 g vaj
  • 450 g tejpor
  • 4 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek kakaó
  • nápolyi lap


Elkészítés:

  1. A cukorból és a vízből főzzünk cukorszirupot. Akkor van kész, amikor a fakanálról az utolsó csepp szép lassan folyik le.
  2. Kapcsoljuk le alatta a tüzet, és adjuk hozzá a vajat.
  3. Majd kavarjuk hozzá a tejport is.
  4. Osszuk két egyenlő részre. Az egyik felébe tegyük a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport.
  5. Felváltva kenjük meg a lapokat a langyosra hűlt krémek felével.
  6. Egy éjszakára takarjuk le, hogy megpuhuljon a nápolyi.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: félóra-óra

Jó étvágyat hozzá!:)

1 megjegyzés: