Most a hagyományos piskóta titkát szeretném veletek megosztani, amivel nekem nem szokott összeesni:
Hozzávalók (26 cm):
- 10 tojás
- 10 ek cukor
- 9 ek finomliszt
- 3 ek rétesliszt
- 1 cs. sütőpor
Elkészítés:
- A piskótához a tojást válasszuk ketté.
- A tojásfehérjét a cukorral verjék kemény habbá, majd forgassuk hozzá a tojássárgáját.
- A finomlisztet, a réteslisztet és a sütőport keverjük össze, majd óvatosan forgassuk a habhoz.
- Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt tortakarikába.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 30-35 percig. (TŰPRÓBA)
Kedves Szandi tökéletes lett tegnap sütöttem meg és nem csalódtam 😊
VálaszTörlésKedves Szandi! Alul-felül, vagy hőlégkeveréssel sütjük? Illetve a sütési idő lejárta után a sütőben hagyjuk kihűlni, vagy kivesszük és szobahőmérsékleten?
VálaszTörlés