2016. november 14., hétfő

Piskóta



Most a hagyományos piskóta titkát szeretném veletek megosztani, amivel nekem nem szokott összeesni:

Hozzávalók (26 cm):

  • 10 tojás
  • 10 ek cukor
  • 9 ek finomliszt
  • 3 ek rétesliszt
  • 1 cs. sütőpor


Elkészítés:
  1. A piskótához a tojást válasszuk ketté.
  2. A tojásfehérjét a cukorral verjék kemény habbá, majd forgassuk hozzá a tojássárgáját.
  3. A finomlisztet, a réteslisztet és a sütőport keverjük össze, majd óvatosan forgassuk a habhoz.
  4. Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt tortakarikába.
  5. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 30-35 percig. (TŰPRÓBA)

2 megjegyzés:

  1. Kedves Szandi tökéletes lett tegnap sütöttem meg és nem csalódtam 😊

    VálaszTörlés
  2. Kedves Szandi! Alul-felül, vagy hőlégkeveréssel sütjük? Illetve a sütési idő lejárta után a sütőben hagyjuk kihűlni, vagy kivesszük és szobahőmérsékleten?

    VálaszTörlés