Most azoknak szeretnék kedveskedni, akiket elkapott a Pokemon Go őrület. Remélem sokan kedvet kapnak hozzá:)
Hozzávalók (kb 30 db):
- 110 g mandula
- 200 g porcukor
- 90 g szobahőmérsékletű tojásfehérje (amint én előtte 4-5 napig pihentettem a hűtőben)
- 30 g kristálycukor
- 6 csepp citromlé
- 100 g tejcsoki
- 0,5 dl habtejszín
- 5 g vaj
- piros ételfesték
- 40 g tej/étcsokoládé
- 10 g fehér csokoládé
Elkészítés:
- Két részletben kell elkészíteni, mert csinálni kell fehér és piros masszát is. Tehát minden hozzávalónak a felét kell venni.
- A mandulát daráljuk le, aztán keverjük össze a porcukorral, majd 4-5 kanalanként daráljuk le együtt újra.
- Szitáljuk át, és ha maradtak nagyobb darabok, akkor ismét tegyük vissza a darálóba.
- A tojásfehérjét egy fém tálban kezdjük el pár csepp citromlével verni, majd ha elkezdett habosodni, adjuk hozzá a kristálycukrot (a piros masszánál ennél a lépésnél kell hozzáadni az ételfestéket), és verjük pontosan addig, míg felfele fordítva nem akar kicsúszni a tálból.
- Ha elkészült a hab, adjuk hozzá a mandulás keveréket, és egy falapát segítségével, 4-5 gyors mozdulattal keverjük össze. (Nem baj, ha még most nem homogén.)
- Majd óvatosan kívülről befelé forgassuk össze, míg a lapátról lassan, lávaszerűen nem folyik. Ezt sűrűn kell ellenőrizgetni. Ha szakaszosan folyik, akkor még kell rajta párat kavarni, de vigyázzunk, nehogy túlkavarjuk, mert akkor nem fog jól sikerülni.
- Ha elértük a kívánt állagot, akkor töltsük habzsákba, vagy nyomóba.
- Először a fehér masszából nyomjunk korongot, majd a pirosból nyomjunk rá félkört.
- A konyhában hagyjuk 1 órán át pihenni, hogy bebőrösödjenek. Ha letelt az 1 óra, akkor ellenőrizzük le, hogy jól dolgoztunk: érintsük meg a macaronok tetejét, és ha nem ragad hozzá, akkor van jól, ha még ragacsos, akkor hagyjuk pihenni.
- Előmelegített sütőben, 140°C-on süssük 16 percig, alul felül sütés!! NEM hőlégkeveréses!! (Én a sütő aljára tettem egy tepsit, hogy ne kapjon egyből nagy forróságot, és ezt 10 perc után kivettem.)
- Ha jól dolgoztunk, akkor pár perc után elkezdenek nőni a lábai.
- Ha teljesen kihűltek a macaronok, akkor a szilikonos sütőpapírról le tudjuk szépen szedni. (Ha esetleg még ragad egy kicsit az alja, akkor egy késsel szedjük fel.)
- Olvasztott tej/étcsokoládéval a közepénél húzzunk kb 5 mm vastag vonalat, ahol szükséges ecsettel javítsuk ki.
- Ha megkötött, fehér csokiból nyomjunk minden második közepére gombócot.
- Ha visszakötött a fehér csokoládé is, akkor tej/étcsokoládéból kontúrozzuk a fehér csokoládé gombócot.
- A töltelékhez a csokoládéra öntsük rá a forró tejszínt és az olvasztott vajat, majd kavarjuk csomómentesre.
- Töltsük habzsákba, és töltsük meg a macaronokat a csokikrémmel.
Nehézség: nehéz
Elkészítési idő: több óra
Sütési idő: 16 perc
Sütési hőfok: 140°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Elkészítési idő: több óra
Sütési idő: 16 perc
Sütési hőfok: 140°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Nagyon jó lett��
VálaszTörlésAz egyik tortádat el szeretném készíteni, mert a legjobb barátnőm eltörte a lábát(neki szánom), és csak a te receptedben bízok, tortakarikám nincs... Tudom azt valamivel helyettesíteni? Nagyon fontos lenne
VálaszTörlésMelyik tortát szeretnéd elkészíteni? Pl a guru tortához nem szükséges tortakarika, csak ugye amíg megsütöd a piskótát, de ahhoz viszont minden tortánál szükség van.
Törlés