Adjunk hozzá 4 ek baracklekvárt, hogy jó puha legyen.
Majd öntsük hozzá az 1 literes muffin keverékünket-.
Kanalazzuk a masszát a muffinsütőbe.
Majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20-25 percig.
A krémhez a krémsajtot, cukrot valamint a kókuszreszeléket
kavarjuk össze.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a krémhez.
Nyomjuk a muffin tetejére, majd egy fogpiszkálóra szúrt
pillecukrot szúrjunk a muffin közepébe, majd tegyünk rá még egy pillecukrot, és
meg is kaptuk a hóember testét.
A sálját és az orrát marcipánból készítsük el. A szemét,
száját, kezét, gombjait pedig olvasztott csokoládéból tudjuk megcsinálni.
A család egyik régi kedvenc sütije, már nagyon régen sütöttem, de volt itthon elég túró, ezért gondoltam megcsinálom.
Hozzávalók(37x25 cm): Tészta:
4 tojás
6 ek porcukor
1 dl olaj
4 ek liszt
1 cs. sütőpor
2 ek kakaópor
Túrókrém:
150 g vaj
300-350 g cukor
750 g túró
fél citrom leve
1 cs. vaníliás cukor
Fanta krém:
7 dl narancsos üdítő (én Fantát használok)
1,5 cs. vaníliás pudingpor
5 ek cukor
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra.
Majd öntsük hozzá az olajat.
Adjuk hozzá a sütőport, kakaót, valamint a lisztet és
kavarjuk össze.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk a masszához.
Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 15 percig.
A vajat a cukorral kavarjuk habosra.
Adjuk hozzá a túrót, a vaníliás cukrot, valamint a
citromlevet. Ha szeretnénk, hogy selymesen krémes legyen, botmixerrel törjük
össze.
Majd simítsuk a kihűlt piskóta tetejére.
A pudingport a cukorral valamint egy kevés fantával
kavarjuk csomómentesre. Majd öntsük hozzá a többi üditőt is, és főzzük addig,
amíg áttetsző nem lesz a krém. Nem kell túlfőzni, mert akkor megrepedhet a
tészta tetején.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd öntsük a túrókrém tetejére és
tegyük hideg helyre, hogy megdermedjen.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 180°C
Most azoknak szeretnék kedveskedni, akiket elkapott a Pokemon Go őrület. Remélem sokan kedvet kapnak hozzá:)
Hozzávalók (kb 30 db):
110 g mandula
200 g porcukor
90 g szobahőmérsékletű tojásfehérje (amint én előtte 4-5 napig pihentettem a hűtőben)
30 g kristálycukor
6 csepp citromlé
Töltelék:
100 g tejcsoki
0,5 dl habtejszín
5 g vaj
piros ételfesték
40 g tej/étcsokoládé
10 g fehér csokoládé
Elkészítés:
Két részletben kell elkészíteni, mert csinálni kell fehér és piros masszát is. Tehát minden hozzávalónak a felét kell venni.
A mandulát daráljuk le, aztán keverjük össze a porcukorral, majd 4-5 kanalanként daráljuk le együtt újra.
Szitáljuk át, és ha maradtak nagyobb darabok, akkor ismét tegyük vissza a darálóba.
A tojásfehérjét egy fém tálban kezdjük el pár csepp citromlével verni, majd ha elkezdett habosodni, adjuk hozzá a kristálycukrot (a piros masszánál ennél a lépésnél kell hozzáadni az ételfestéket), és verjük pontosan addig, míg felfele fordítva nem akar kicsúszni a tálból.
Ha elkészült a hab, adjuk hozzá a mandulás keveréket, és egy falapát segítségével, 4-5 gyors mozdulattal keverjük össze. (Nem baj, ha még most nem homogén.)
Majd óvatosan kívülről befelé forgassuk össze, míg a lapátról lassan, lávaszerűen nem folyik. Ezt sűrűn kell ellenőrizgetni. Ha szakaszosan folyik, akkor még kell rajta párat kavarni, de vigyázzunk, nehogy túlkavarjuk, mert akkor nem fog jól sikerülni.
Ha elértük a kívánt állagot, akkor töltsük habzsákba, vagy nyomóba.
Először a fehér masszából nyomjunk korongot, majd a pirosból nyomjunk rá félkört.
A konyhában hagyjuk 1 órán át pihenni, hogy bebőrösödjenek. Ha letelt az 1 óra, akkor ellenőrizzük le, hogy jól dolgoztunk: érintsük meg a macaronok tetejét, és ha nem ragad hozzá, akkor van jól, ha még ragacsos, akkor hagyjuk pihenni.
Előmelegített sütőben, 140°C-on süssük 16 percig, alul felül sütés!! NEM hőlégkeveréses!! (Én a sütő aljára tettem egy tepsit, hogy ne kapjon egyből nagy forróságot, és ezt 10 perc után kivettem.)
Ha jól dolgoztunk, akkor pár perc után elkezdenek nőni a lábai.
Ha teljesen kihűltek a macaronok, akkor a szilikonos sütőpapírról le tudjuk szépen szedni. (Ha esetleg még ragad egy kicsit az alja, akkor egy késsel szedjük fel.)
Olvasztott tej/étcsokoládéval a közepénél húzzunk kb 5 mm vastag vonalat, ahol szükséges ecsettel javítsuk ki.
Ha megkötött, fehér csokiból nyomjunk minden második közepére gombócot.
Ha visszakötött a fehér csokoládé is, akkor tej/étcsokoládéból kontúrozzuk a fehér csokoládé gombócot.
A töltelékhez a csokoládéra öntsük rá a forró tejszínt és az olvasztott vajat, majd kavarjuk csomómentesre.
Töltsük habzsákba, és töltsük meg a macaronokat a csokikrémmel.
Nehézség: nehéz
Elkészítési idő: több óra
Sütési idő: 16 perc
Sütési hőfok: 140°C
Valahol olvastam, hogy ezt a tortát nehéz elkészíteni, és valóban nem könnyű, de inkább rettentően időigényes, szóval csak az fogjon hozzá, akinek van türelme minden lépést megcsinálni. :D
De egyébként finom lett, mindenképpen különleges ízvilág.
Az eredeti recepttől néhol eltértem, mennyiséget csökkentettem (hol tudatosan, mert tisztában voltam vele, hogy pl nem lesz annyi zselatinra szükség, mint amennyit írt, hol pedig már utólag, hogy nektek ne kelljen többet venni, mint amit felhasználtok a tortánál), és nektek már azokat a mennyiségeket írom le, amennyi elegendő. Valamint azokat a hozzávalókat, amik egy átlagos háziasszonynak a konyhájában nem fellelhető kicseréltem egy hagyományosra, mint pl. glükóz helyett mézet használtam, invert cukor helyett pedig sima kristálycukrot.
Valamint a glazingnek a felét bőven elég elkészíteni, az enyém az túl vastag lett szerintem..Így a receptben már eleve féladagot írok.
Hozzávalók (24 cm): Tökmagos réteg:
75 g tökmag
50 g cukor
18 g víz
25 g tökmagolaj
70 g fehér csokoládé
30 g ostya (én édes fagyitölcsért tettem bele)
Zselatinmassza:
25 g zselatin
125 g víz
Málnazselé:
200 g málna
30 g cukor
25 g zselatinmassza
Tökmagos piskóta:
120 g tojás
128 g cukor
1 csipet só
48 g joghurt
72 g liszt
3 g sütőpor
48 g darált mandula
58 g tökmagolaj
Fehér csokoládés mousse:
200 g tejszín (1)
1 vaníliarúd kikapart magja / 1 csomag van. cukor
40 g zselatinmassza
220 g fehér csokoládé
480 g tejszín (2)
Tökmagos glazing:
25 g víz
50 g cukor
50 g méz (glükózszirup)
33 g sűrített tej
20 g zselatinmassza
50 g fehér csokoládé
32 g tökmagolaj
Elkészítés:
A tökmagot 180°C-on pirítsuk 12 percig,
melyet legalább 3x mozgassunk át.
A pirított tökmagot aprítsuk össze.
A cukrot a vízzel főzzük fel, majd ha
elérte a 108°C-ot, adjuk a tökmaghoz, és aprítsuk össze ismét.
Adjuk hozzá a tökmagolajat, és
turmixoljuk át megint.
A tökmag pralinéhoz adjuk hozzá az
olvasztott fehér csokoládét, és botmixerrel keverjük össze.
Majd adjuk hozzá a hántolt ostyát, mely
nálam apróra tört édes fagyitölcsér.
És simítsuk a sütőlemez aljára, majd
fagyasszuk ki.
A vizet és a zselatint olvasszuk össze.
A málnát kezdjük el főzni, majd adjuk
hozzá a cukrot, és főzzük tovább.
Forrás után 1-2 perccel botmixerrel
turmixoljuk össze.
Adjuk hozzá a zselatinmasszát, és
turmixoljuk össze ezzel is.
Öntsük a sütőpapírral bélelt
tortaformába, és fagyasszuk ki ezt is.
A tojást, a cukrot és a csipet sót
tegyük robotgépbe, és kezdjük el habosítani.
Adjuk hozzá a joghurtot.
Majd keverjük hozzá a sütőporos lisztet,
valamint a darált mandulát.
A tejfölt,a cukrot és a citromlevet kavarjuk össze.
A habtejszínt kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a habfixálót és verjük kemény habbá.
Majd forgassuk a tejfölös krémhez.
A forró vízhez adjuk hozzá a zselatint, majd olvasszuk el benne.
A felolvasztott zselatinhoz adjunk 4-5 ek krémet és keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá az egész krémhez és óvatosan keverjük össze.
A fagyasztott vagy friss málnát adjuk hozzá a krémhez, és forgassuk össze. (Vigyázzunk, a fagyos málna miatt gyorsan köt, így gyorsan kell vele dolgozni!)
A krém felét öntsük a tésztára, fedjük be a következő lappal, simítsuk rá a maradék krémet, végül fedjük be az utolsó lappal.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Másnap óvatosan vágjuk körbe és vegyük le a tortakarikát.
A rusztikusabb hatásért húzzuk körbe a kést a torta oldalán, hogy a krémből kerüljön a tésztára.
A kockára tört 75 g csokoládéra öntsünk 35 g felforralt tejszínt. és kavarjuk homogénre, majd adjuk hozzá az ételfestéket.
Töltsük habzsákba, és ha langyosra hűlt, vonjuk be a torta tetejét, és tegyük hűtőbe félórára.
Majd a maradék 75 g csokoládéra öntsünk 35 g felforralt tejszínt. és kavarjuk homogénre, majd adjuk hozzá az ételfestéket.
A megdermedt csokoládén húzzuk át a langyos krémet, és tegyük hűtőbe egy órára, hogy újra megdermedjen a csokoládé.
A pudingport a meggylével kavarjuk csomómentesre, majd öntsük hozzá a meggyet, és botmixerrel aprítsuk össze.
Főzzünk belőle sűrű pudingot, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a cukrot, és hűtsük le teljesen.
A kockára tört csokoládéra öntsünk 1,5 dl felforralt tejszínt, valamint a vajat és kavarjuk össze.
A maradék 2,5 dl habtejszínt kezdjük el verni a cukorral, majd amikor elkezdett habosodni, adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
Majd óvatosan forgassuk a csokoládékrémhez
A négyfelé vágott piskótából az egyik lapból vágjunk ki egy szeletet, majd helyezzük bele a folpackkal bélelt edénybe. Ha esetleg túl sokat vágtunk, akkor egészítsük ki egy kisebb szelettel. A megmaradt tésztát ne dobjuk ki, mert még szükség lesz rá
Majd töltsük meg körkörösen a csokoládékrémmel és a meggykrémmel.
A következő lapból vágjuk ki egy kisebb kört, mint ami pont beleillik az edénybe
Majd töltsük meg ismét a kétféle krémmel, fedjük be a következő kivágott lappal, és ismét töltsük meg a krémekkel.
Végül fedjük be az utolsó lappal és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
A vajkrémhez a cukrot a tojásfehérjével olvasszuk össze.
Majd habverővel verjük kihűlésig.
Kockánként adjuk hozzá a vajat, és kavarjuk el jól.
Végül adjuk hozzá a vanília aromát és tegyük hűtőbe.
A lehűtött tortát fordítsuk ki a tálból
Ha nektek is le van csapva a félgömb teteje, akkor kenjük meg baracklekvárral, majd a félretett tésztát a lekvárral ragasszuk oda.
Kenjük le a vajkrémmel.
Nyújtsuk ki a piros marcipánt, és vágjunk ki 6 db ötszöget, majd takarjuk le, hogy ne száradjanak ki.
Nyújtsuk ki a fehéret is, és abból vágjunk ki 10 db hatszöget
Arra figyeljetek, hogy az öt és hatszög élei ugyanakkorák legyenek, különben nem fognak illeszkedni.
A fűhöz a zöld marcipánt tegyük fokhagymanyomóba, nyomjuk ki, majd vágjuk le és helyezzük a torta széléhez.
Szuper feketeerdő torta, melyet nagyon különlegesen díszítettem. Ezt a technikát Patakiné Sztanyik Ritának köszönhetem, aki megengedte, hogy megmutassam nektek is, hogy hogyan készül. :)
Hozzávalók (24 cm): Piskóta:
4 tojás
175 g cukor + 70 g a habba
286 g liszt
20 g kakaó
1,3 dl tej
1,3 dl olaj
14 g sütőpor
Töltelék:
500 g meggy
3 dl meggylé
2 cs. vaníliás pudingpor
6 ek cukor
4 dl habtejszín
5 ek cukor
1 cs. habfixáló
Díszítés:
3,5 dl habtejszín
5 ek cukor
2 cs. habfixáló
100 g étcsokoládé
14 ek habtejszín
Elkészítés:
A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze.
A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá.
Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t).
Egy olyan tündéri sünit hoztam Nektek, ami a piknikezés sztárja lesz, és a gyerekek biztos nagy örömmel majszolják majd el. :)
(A videóban én dupla adagot készítettem)
Hozzávalók (15 süni):
400 g Nagyi titka kelt tészta süteményliszt
25 g élesztő
50 g cukor
csipet só
65 g zsír
1,75 dl tej
1 tojás
Túró:
250 g túró
1 tojás
50 g cukor
12 g vaníliás cukor
1 tojás
mazsola
aszalt áfonya
Elkészítés:
Az élesztőt egy kiskanál cukorral fél dl tejben futtassuk fel.
A lisztet a cukorral, sóval keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojást, felfuttatott élesztőt és a zsírt.
Majd adagoljuk hozzá a maradék tejet, és gyúrjuk össze. (Ha szükséges még adjunk hozzá tejet.)
Hagyjuk kelni 1 órán át.
A túrót a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük csomómentesre.
Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk oválisra. Egyik végébe tegyünk egy evőkanál túrót és hajtsuk rá először két oldalt, majd a rövidebbik oldalán, és nyomjuk össze jól. Abból a végéből, amiben nincs túró, formáljunk orrot. Majd fordítsuk meg a sünit, hogy az összenyomott rész alulra kerüljön.
Az orra helyére tegyünk aszalt áfonyát, a szeméhez pedig mazsolát.
Tiszta ollóval vágjunk tüskéket óvatosan, nehogy belevágjunk a túróba, mert akkor kifolyhat.
Hagyjuk kelni 15 percig.
A tetejét kenjünk meg felvert tojással.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20-25 percig, amíg a teteje aranybarnára pirul.
Továbbfejlesztettem a rózsás tortám csokoládékrémjét, ugyanis az előző nem szerette a nagy meleget, azonban ez sokkal masszívabb, és könnyebb is vele bánni.
Hozzávalók (24-26 cm-es tortához):
Étcsokoládé:
70 g étcsokoládé
40 g vaj
1,4 dl habtejszín
5 g habfixáló
Tejcsokoládé:
70 g tejcsokoládé
40 g vaj
1,3 dl habtejszín
5 g habfixáló
Fehér csokoládé:
70 g fehér csokoládé
40 g vaj
1,3 dl habtejszín
5 g habfixáló
3 g zselatin
Elkészítés:
A kockára tört étcsokoládéra öntsük rá az olvasztott vajat, valamint 0,5 dl forró tejszínt, és kavarjuk homogénre, majd szűrjük át, hogy csomómentes legyen.
A maradék 0,9 dl habtejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, majd forgassuk össze a csokoládéval.
A kockára tört tejcsokoládéra öntsük rá az olvasztott vajat, valamint 0,4 dl forró tejszínt, és kavarjuk homogénre, majd szűrjük át, hogy csomómentes legyen.
A maradék 0,9 dl habtejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, majd forgassuk össze a csokoládéval.
0,4 dl forró tejszínben oldjuk fel a zselatint.
A kockára tört fehér csokoládéra öntsük rá az olvasztott vajat, valamint 0,4 dl forró zselatinos tejszínt, és kavarjuk homogénre, majd szűrjük át, hogy csomómentes legyen.
A maradék 0,9 dl habtejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, majd forgassuk össze a csokoládéval.
Mindegyik csokoládékrémet egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Másnap ha szükséges kavarjuk át, majd töltsük habzsákba, és díszítsük körbe a tortát.
Ha kihűlt vágjuk 3 részre, és az alsó réteg köré tegyük vissza a tortakarikát.
A krémhez a csokoládéra öntsünk rá 2,5 dl forró tejszínt, valamint a vajat, hagyjuk 2-3 percig olvadni, majd kavarjuk csomómentesre.
A maradék 3,5 dl tejszínt a cukorral kezdjük el verni, majd amikor elkezdett habosodni, adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
Két részletben óvatosan forgassuk hozzá a csokoládéhoz.
A krém egynegyedével kenjük meg a lapot, tegyük rá a következő réteget, és kenjük meg azt is a krém negyedével. Végül zárjuk le az utolsó lappal, aminek a tetejét vékonyan vonjuk be a csokoládékrémmel.
Ezután tegyük hűtőbe 1 órára.
A hűtőből kivéve óvatosan vágjuk körbe a tortát, és vegyük le a tortakarikát, majd vonjuk be a torta oldalát.
A megmaradt krémet töltsük habzsákba, és díszítsük körbe.
Már régóta szerettem volna gluténmentes tortát készíteni, és végre eljött ennek is az ideje.
Egy nagyon könnyed, nyárias torta készült. Ráadásul kókusztejet használtam, ami nekem az első volt, de biztos, hogy fogok még hozni kókusztejes receptet, mert nagyon szuper!:)
Hozzávalók (22 cm): Kókuszos lap:
90 g tojásfehérje
180 g cukor
70 g kókuszreszelék
mandula
Krém:
400 ml kókusztej
400 g krémsajt
200 g cukor
1,8 dl habtejszín
10 g zselatin
0,4 dl víz
Elkészítés:
A torta alapjához a tojásfehérjét
a cukorral verjük szép fényes és sűrű habbá.
Öntsük hozzá a kókuszreszeléket,
és pár mozdulattal forgassuk össze.
A habot öntsük sütőpapírral
bélelt tortaformába, majd simítsuk el benne.
A tetejét szórjuk meg mandulaszeletekkel.
Előmelegített sütőben süssük
170°C-on 12 percig, majd tortakarika nélkül, légkeveréses programon 150°C-on
további 12 percig.
A krémhez a krémsajtot a cukorral
kavarjuk össze, majd öntsük hozzá a kókusztejet.
A habtejszínt verjük kemény habbá,
majd óvatosan forgassuk a kókuszkrémhez.
A zselatint adjuk hozzá a forró
vízhez, és olvasszuk el benne.
Adjunk pár kanál krémet a
zselatinhoz, és kavarjuk csomómentesre, majd így forgassuk össze a krémmel. Ez
azért fontos, mert ha egyből hozzáöntenénk a forró zselatint a hideg krémhez,
akkor összecsomósodna, de így fokozatosan hűtjük le.
A kihűlt kókuszos alap köré
tegyük vissza a tortakarikát, és csomagoljuk alufóliába, hogy ne folyjon ki a
krém. Ha ti kapcsos tortaformában készítitek, akkor ez a lépés kihagyható.
Ezután öntsük rá a krémet, és
tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Másnap óvatosan vágjuk körbe, és
vegyük le a tortakarikát.
Ízlés szerint díszíthetjük, én
most alaposan megmosott, és megszárított orgonával dobtam fel a tortát.
Ha kihűlt, vágjuk három részre, majd az utolsó lap (nálam ez a felső volt) köré tegyük vissza a tortakarikát..
A tejből, cukorból és a pudingporból főzzünk pudingot, és még forrón adjuk hozzá a málnát, és kavarjuk össze.
A tejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk hozzá a málnakrémet.
Állítsuk össze a tortát: A krém egyharmadával kenjük meg az alsó piskótát, majd tegyük rá a következőt,azt is kenjük le, majd fedjük be az utolsó lappal.
Majd tegyük hűtőbe egy órára.
Egy késsel óvatosan vágjuk körbe, majd távolítsuk el a tortakarikát.
Vonjuk be a megmaradt krémmel.
Amíg elkészítjük a csokoládékrémet tegyük hűtőbe.
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd a langyos tejszínnel kavarjuk homogénre.
Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, és mindig isteni lett!
Most felvettem videóra is az elkészítését!:)
Az első igazi macaronom <3
Nagyoon boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerültek elsőre. Meglepően hamar elkészült, csak oda kellett figyelni a hab állagára, és pikk-pakk elkészült. Igaz pepecselős munka, mert mindig várni kell, először, hogy a tojásfehérje szobahőmérsékletűre melegedjen, aztán hogy a macaronok bebőrösödjenek, utána hogy sütés után kihűljenek, majd töltés után még egy éjszakát kell pihentetni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, aztán még megint kell várni egy órát, hogy szobahőmérsékleten kicsit átmelegedjenek. DE megéri!!! Isteni finom! Ma megint fogok egy adagok csinálni. Úgyis annyi tojásfehérje van most a hűtőben. Ugye milyen jó indok? :P
Azért, hogy egyforma macaronokat kapjak, előre egy 50 Ft-ost körberajzoltam sütőpapíron 1 cm távolságnyira egymástól.
Én szeletelt mandulából csináltam, és azt daráltam le olyan apróra, amilyenre csak tudtam.
Piszke receptjét használtam, köszönöm neki a sok tippet!:)
Hozzávalók (40 db):
110 g mandula
200 g porcukor
90 g szobahőmérsékletű tojásfehérje (amint én előtte 4-5 napig pihentettem a hűtőben)
30 g kristálycukor
6 csepp citromlé
1 kk kakaó
Töltelék:
100 g tejcsoki
0,5 dl habtejszín
5 g vaj (nem írtam el)
Elkészítés:
Előre készítsünk elő minden hozzávalót, illetve a tepsit is.
A mandulát daráljuk le, aztán keverjük össze a porcukorral és a kakaóval, majd 4-5 kanalanként daráljuk le együtt újra.
Szitáljuk át, és ha maradtak nagyobb darabok, akkor ismét tegyük vissza a darálóba.
A tojásfehérjét egy fém tálban kezdjük el pár csepp citromlével verni, majd ha elkezdett habosodni, adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük pontosan addig, míg felfele fordítva nem akar kicsúszni a tálból.
Ha elkészült a hab, adjuk hozzá a mandulás keveréket, és egy falapát segítségével, 4-5 gyors mozdulattal keverjük össze. (Nem baj, ha még most nem homogén.)
Majd óvatosan kívülről befelé forgassuk össze, míg a lapátról lassan, lávaszerűen nem folyik. Ezt sűrűn kell ellenőrizgetni. Ha szakaszosan folyik, akkor még kell rajta párat kavarni, de vigyázzunk, nehogy túlkavarjuk, mert akkor nem fog jól sikerülni.
Ha elértük a kívánt állagot, akkor töltsük habzsákba, vagy nyomóba. Nem kell mozgatni, csak egy helyben tartani. 1-2 mm-t fog terülni, így nem kell teljesen a körig nyomni. Ha jól dolgoztunk, akkor mire a tepsit telenyomtuk, akkor szépen el fognak terülni a macaronok.
A konyhában hagyjuk 1 órán át pihenni, hogy bebőrösödjenek. Ha letelt az 1 óra, akkor ellenőrizzük le, hogy jól dolgoztunk: érintsük meg a macaronok tetejét, és ha nem ragad hozzá, akkor van jól, ha még ragacsos, akkor hagyjuk pihenni.
Előmelegített sütőben, 140°C-on süssük 16 percig, alul felül sütés!! NEM hőlégkeveréses!! (Én a sütő aljára tettem egy tepsit, hogy ne kapjon egyből nagy forróságot, és ezt 10 perc után kivettem.)
Ha jól dolgoztunk, akkor pár perc után elkezdenek nőni a lábai.
Ha teljesen kihűltek a macaronok, akkor a szilikonos sütőpapírról le tudjuk szépen szedni. (Ha esetleg még ragad egy kicsit az alja, akkor egy késsel szedjük fel.)
A töltelékhez a csokoládéra öntsük rá a forró tejszínt és az olvasztott vajat, majd kavarjuk csomómentesre.
Töltsük habzsákba, és töltsük meg a macaronokat a csokikrémmel.
A kész macaronokat tegyük egy jól zárható dobozba, és egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
Másnap fogyasztás előtt 1 órán át hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy felmelegedjenek.
(Én az utolsó két lépést, már kihagyom, és egyből fogyasztjuk :P )
Nehézség: nehéz
Elkészítési idő: több óra
Sütési idő: 16 perc
Sütési hőfok: 140°C