Egyszerűen isteniek ezek a kiskiflik, ráadásul abbahagyhatatlanok!:)
Hozzávalók (48 db):
- 1 dl tej
- 50 g élesztő
- 2 ek cukor
- 700 g liszt
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 150 g tejföl
Vajas krém:
- 120 g vaj
- 1 ek só
Tetejére:
- tojássárgája
- sajt
Elkészítés:
- A puha vajat a sóval kavarjuk habosra.
- Az élesztőt morzsoljuk a meleg tejbe.
- Szórjuk rá a cukrot, és hagyjuk felfutni.
- A liszthez adjuk hozzá a tojást, az olajt, a tejfölt, valamint a felfuttatott élesztőt, és gyúrjuk össze.
- A tésztát borítsuk a nyújtódeszkára, és vágjuk nyolc egyenlő részre.
- Az egyik gombóc tésztát nyújtsuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Majd tegyük félre, és nyújtsunk ki egy másik gombócot is.
- Kenjük meg a vaj negyedével. Majd helyezzük rá a félretett tésztát, és vágjuk tizenkét részre. Tekerjük fel, és formáljunk belőle kiflit.
- Tegyük tepsibe, és hagyjuk egy órán át kelni, majd kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg a tetejét sajttal.
- Előmelegített sütőben, 190°C-on süssük 25-30 percig.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + pihentetés
Sütési idő: 25-30 perc
Sütési hőfok: 190°C
Jó étvágyat hozzá!:)