2017. február 25., szombat

Vendégváró kiskifli



Egyszerűen isteniek ezek a kiskiflik, ráadásul abbahagyhatatlanok!:)

Hozzávalók (48 db):

  • 1 dl tej
  • 50 g élesztő
  • 2 ek cukor
  • 700 g liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 150 g tejföl


Vajas krém:

  • 120 g vaj
  • 1 ek só


Tetejére:

  • tojássárgája
  • sajt


Elkészítés:
  1. A puha vajat a sóval kavarjuk habosra.
  2. Az élesztőt morzsoljuk a meleg tejbe.
  3. Szórjuk rá a cukrot, és hagyjuk felfutni.
  4. A liszthez adjuk hozzá a tojást, az olajt, a tejfölt, valamint a felfuttatott élesztőt, és gyúrjuk össze.
  5. A tésztát borítsuk a nyújtódeszkára, és vágjuk nyolc egyenlő részre.
  6. Az egyik gombóc tésztát nyújtsuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Majd tegyük félre, és nyújtsunk ki egy másik gombócot is.
  7. Kenjük meg a vaj negyedével. Majd helyezzük rá a félretett tésztát, és vágjuk tizenkét részre. Tekerjük fel, és formáljunk belőle kiflit.
  8. Tegyük tepsibe, és hagyjuk egy órán át kelni, majd kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg a tetejét sajttal.
  9. Előmelegített sütőben, 190°C-on süssük 25-30 percig.



Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + pihentetés
Sütési idő: 25-30 perc
Sütési hőfok: 190°C

Jó étvágyat hozzá!:)

11 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Alul felül sütés vagy hőlégkeveréssel?

      Törlés
    2. Szia!
      "8. Tegyük tepsibe, és hagyjuk egy órán át kelni, majd kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg a tetejét sajttal."
      Alsó-felső sütés

      Törlés
    3. Köszönöm a Kedves Szavakat! Még a tészta összegyúrása után gondoltam, hogy kell e keleszteni! Megcsináltam és finom! Üdv

      Törlés
  2. A vaj negyedével kenjük meg? És a többivel mi lesz? Köszi! Medvehagymát apríthatok a vajba?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Hajni.

      A kigyúrt tésztát nyolcfelé vágjuk és egyszerre két gombócot használunk melyből 12 kifli lesz így 4 X 12 = 48 kiflink lesz.Mivel a tésztánkat már fel osztottuk ezért kell a vajat is 4 részre osztani,vagyis 4 x 12 kiflit gyártunk,ha elég 12 kifli is akkor az összes alapanyag negyede kell.

      Üdv. Jó matekot és sok sikért!

      Törlés
    2. ....."IQ".....

      Törlés
  3. A cukor evőkanál vagy teáskanál? A receptleírásban ek van és a videóban pedig teáskanállal teszed bele.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lett! Koszi a receptet!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Szandi!
    Sokadjára készítem el a te recepted szerint a tésztát. Minden hozzávaló pontos, a végeredmény pedig mindig alkalommal tuti siker. Kívül ropogós, belül nagyon puha még másnap is.
    ❤️❤️❤️❤️❤️

    VálaszTörlés