Egyszerűen isteniek ezek a kiskiflik, ráadásul abbahagyhatatlanok!:)
Hozzávalók (48 db):
- 1 dl tej
- 50 g élesztő
- 2 ek cukor
- 700 g liszt
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 150 g tejföl
Vajas krém:
- 120 g vaj
- 1 ek só
Tetejére:
- tojássárgája
- sajt
Elkészítés:
- A puha vajat a sóval kavarjuk habosra.
- Az élesztőt morzsoljuk a meleg tejbe.
- Szórjuk rá a cukrot, és hagyjuk felfutni.
- A liszthez adjuk hozzá a tojást, az olajt, a tejfölt, valamint a felfuttatott élesztőt, és gyúrjuk össze.
- A tésztát borítsuk a nyújtódeszkára, és vágjuk nyolc egyenlő részre.
- Az egyik gombóc tésztát nyújtsuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Majd tegyük félre, és nyújtsunk ki egy másik gombócot is.
- Kenjük meg a vaj negyedével. Majd helyezzük rá a félretett tésztát, és vágjuk tizenkét részre. Tekerjük fel, és formáljunk belőle kiflit.
- Tegyük tepsibe, és hagyjuk egy órán át kelni, majd kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg a tetejét sajttal.
- Előmelegített sütőben, 190°C-on süssük 25-30 percig.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + pihentetés
Sütési idő: 25-30 perc
Sütési hőfok: 190°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Szia! Nem kell keleszteni?
VálaszTörlésAlul felül sütés vagy hőlégkeveréssel?
TörlésSzia!
Törlés"8. Tegyük tepsibe, és hagyjuk egy órán át kelni, majd kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg a tetejét sajttal."
Alsó-felső sütés
Köszönöm a Kedves Szavakat! Még a tészta összegyúrása után gondoltam, hogy kell e keleszteni! Megcsináltam és finom! Üdv
TörlésA vaj negyedével kenjük meg? És a többivel mi lesz? Köszi! Medvehagymát apríthatok a vajba?
VálaszTörlésKedves Hajni.
TörlésA kigyúrt tésztát nyolcfelé vágjuk és egyszerre két gombócot használunk melyből 12 kifli lesz így 4 X 12 = 48 kiflink lesz.Mivel a tésztánkat már fel osztottuk ezért kell a vajat is 4 részre osztani,vagyis 4 x 12 kiflit gyártunk,ha elég 12 kifli is akkor az összes alapanyag negyede kell.
Üdv. Jó matekot és sok sikért!
....."IQ".....
TörlésHajni...
TörlésA cukor evőkanál vagy teáskanál? A receptleírásban ek van és a videóban pedig teáskanállal teszed bele.
VálaszTörlésNagyon finom lett! Koszi a receptet!
VálaszTörlésKedves Szandi!
VálaszTörlésSokadjára készítem el a te recepted szerint a tésztát. Minden hozzávaló pontos, a végeredmény pedig mindig alkalommal tuti siker. Kívül ropogós, belül nagyon puha még másnap is.
❤️❤️❤️❤️❤️