Életem első mindenmentes, tehát glutén-, laktóz-, tojás- és cukormentes, plusz még vegán sütije :) Remélem tetszeni fog <3
Minden alapanyagot (az epren kívül) a debreceni Fitt Markettől kaptam (http://fittmarketdebrecen.hu/)
Ahhoz, hogy tényleg laktózmentes legyen, a kakaópor helyett karobport tegyetek a sütibe, de akár el is hagyhatjátok :)
Ahhoz, hogy tényleg laktózmentes legyen, a kakaópor helyett karobport tegyetek a sütibe, de akár el is hagyhatjátok :)
Hozzávalók (20x25 cm):
Chiás eperlekvár:
- 300 g fagyasztott eper
- 20 g eritrit
- 15 g chia mag
Tészta:
- 75 g kesudió
- 150 g zabpehely
- 20 g kakaó /laktózérzékenyeknek karobpor, de nyugodtan el is hagyhatjátok/
- 30 g eritrit
- 1 dl mandulatej
Elkészítés:
- A fagyasztott epret az eritrittel főzzük össze. Én nagyjából összenyomkodtam az epret, de hagytam benne darabokat is.
- Adjuk hozzá a chia magot, és főzzük még 1-2 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- A kesudiót és a zabpelyhet aprítsuk össze. Az, hogy mennyire apróra daráljátok az ízlésetektől függ.
- Ezt az őrleményt öntsük át egy nagyobb edénybe.
- Adjuk hozzá az eritritet, a kakaót /karobport/, és kavarjuk össze.
- Majd adjuk hozzá a mandulatejet is.
- A 3/4-ét simítsuk bele a tepsibe.
- A chias eperlekvárt oszlassuk el a tetején.
- A maradék tésztát morzsoljuk a lekvár tetejére, de nem kell, hogy mindenhol befedje.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 40 perc
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)