Már nagyon sokan kértetek tőlem Ferrero Rocher tortát, és annyira megkívántam, hogy most elkészítettem a saját verziómat:)
Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:
- 5 tojás
- 5 ek cukor
- 5 ek finomliszt
- 2 ek rétesliszt
- 10 g kakaó
- 12 g sütőpor
- 80 g durvára tört mogyoró
Krém:
- 350 g tejcsokoládé + 2 dl habtejszín
- 100 g nutella
- 4 dl habtejszín
- ostya (2 db édes tölcsér)
Díszítés:
- 100 g durvára tört mogyoró
- Ferrero Rocher golyó
Elkészítés:
- A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá.
- Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd kezdjük el összeforgatni.
- Majd adjuk hozzá a réteslisztet, finomlisztet, sütőport, valamint a kakaót, és forgassuk össze.
- Mikor már csak pár forgatás hiányzik, adjuk hozzá a durvára tört mogyorót. Azért fontos, hogy a végén adjuk hozzá, mert másképp maradhatnak benne lisztdarabok.
- Majd öntsük a sütőpapírral bélelt tortaformába.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb 30 percig.
- A kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt habtejszínt. Majd pár perc múlva kavarjuk homogénre, és adjuk hozzá a nutellát.
- 1-2 órára tegyük hűtőbe, amíg visszahűl a krém.
- A hűtőből kivéve habverővel kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a többi habtejszínt is, és verjük addig, amíg egy világos, habos krémet kapunk.
- A háromba vágott piskótából a felső lap köré tegyük vissza a tortakarikát, és kenjük le a krém negyedével.
- Majd szórjuk meg az összetört ostyával. Ez másnapra sajnos elveszti a roppanóságát, de felszeletelve nagyon jól fog mutatni a torta.
- Helyezzük rá a középső lapot, kenjük le a krém negyedével, szórjuk meg ostyával, és fedjük be az utolsó lappal. Majd egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- Másnap óvatosan vegyük le a tortakarikát.
- Kenjük körbe a tortát a krémmel. A tetejére tehetünk bőven belőle.
- Az oldalát vonjuk be durvára tört mogyoróval. Ezt a műveletet érdemes egy nagyobb tál fölött végezni, mert így a lehulló darabok nem mennek kárba.
- A maradék krémmel díszítsük körbe, majd helyezzünk a gombócokra Ferrero Rocher golyót.
Nehézség: könnyű-közepes
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésSzia Szandi!
TörlésElőször is köszönjük szépen a receptet, már nagyon vártam.
A 9-es pontnál említetted a többi tejszín hozzáadását a már lehűtött krémhez. Ez a tejszín folyékony halmazállapotú, vagy felvert tejszínt takar?
Bár ha jól gondolom inkább folyékony és a lehűtöttel krémmel együtt kell majd habosra felverni.??
Köszi szépen!
Szia Bea!
TörlésFolyékony állapotban kell hozzáadni, és úgy együtt felverni, ahogy a videóban is látszik:)
Szia Szandi!
VálaszTörlésKöszönjük a receptet!! Nekem az lenne a kérdésem, hogy törökmogyorót vagy földimogyorót használtál? Köszi a választ! :)
Szia Zsófi!
TörlésÉn földimogyit használtam (sőt a sós változatot), de nyugodtan válaszd azt, amelyik neked szimpatikusabb:)
Köszönöm szépen! :)
TörlésHmmmmmm a kedvencünk a desszert golyós változat és biztos vagyok benne hogy ez is ízlik majd a családnak mert biztos ki fogom próbálni :)
VálaszTörlésEzt a tortádat is megcsináltam otthon. Nagyon-nagyon finom. A recept tökéletes, érthető. Könnyű volt követni az utasításokat. A tésztája levegős, puha, mégis masszív tartású, nagyon finom. Kicsit szkeptikus voltam a piskóta készítése közben, hisz én még soha sem a felvert tojásfehérjébe kevertem el a sárgáját, kíváncsi is voltam a végeredményre. Gyönyörűen sült, be kellett látnom, hogy érdemes így csinálni. Köszönöm még egyszer a finom receptet.
VálaszTörlésSzia! Azt szeretném kérdezni nem kell a krémhez habfixálót adni? Nem folyósodik lágyul meg a krém ha nem aznap lessz fogyasztva?
VálaszTörlésSzia. Gyönyörű a torta. Nekem az a kérdésem lenne, hogy milyen tejszínt célszerű használni hozzá?
VálaszTörlésA krémhez nem sok a 6 dl tejszín? Mert nekem nem olyan sűrű lett a krém mint a videón.
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésFél adag elég lehet 18-as tortához?
Köszi, Gabó
Kedves Szandi!
VálaszTörlés28 cm es tortához hányszorosát vegyem az alapanyagoknak?
Köszönöm
Gyöngyi
Szia Szandi!
VálaszTörlésAzt szeretném megkérdezni, hogy 26 cm-es formához mennyivel kellene növelni az adagot?
Köszi a választ előre is
Szia Szandi!
VálaszTörlésAzt szeretném kérdezni,hogy milyen tejszínt használsz?
Előre is köszi a választ!
Szia Szandi.
VálaszTörlésElhagyható a rétesliszt a piskotabol?
Köszönöm a receptet! Szuperul sikerült és nagyon finom lett! 🙃
VálaszTörlésSzia Szandi!
VálaszTörlésKedves Szandi!
28 cm es tortához hányszorosát vegyem az alapanyagoknak?
Köszönöm válaszod😊
Kedves Szandi!
VálaszTörlésAz lenne a kérdésem, hogy cukrozott vagy cukrozatlan habtejszínt használtál?
Válaszod előre is köszönöm! ♥
Szia az én torta nem lét ilyen sötét tej csokit használtam tegyek bele kakaót?
VálaszTörlésSzia.Azt szeretném kerdezni hogy milyen fajta habtejszínt használtál? Elöre is köszi!
VálaszTörlésSzia! Köszönöm a receptet, isteni finom lett!
VálaszTörlésKedves Szandi!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, nagyon jó! A hosszú hétvégén kétszer is elkészítettem, először egy barátnőmnek és mára pedig a párom anyukájának, nagy sikere van! 😊
Köszönöm a receptet ,nagyon finom lett 😊
VálaszTörlésSzia muszáj réteslisztet használni?
VálaszTörlésSzia.
VálaszTörlésSajnos a krémemben kicsapodott valami..olyan túrós szerű lett és folyós...30% -os habtejszínt hassznwltam..lehet hogy a Marika tortavbevonó rontotta el?
h
használtam
használtam..lehet