Oldalak

2017. március 9., csütörtök

Ferrero Rocher torta




Már nagyon sokan kértetek tőlem Ferrero Rocher tortát, és annyira megkívántam, hogy most elkészítettem a saját verziómat:)



Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:
  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek finomliszt
  • 2 ek rétesliszt
  • 10 g kakaó
  • 12 g sütőpor
  • 80 g durvára tört mogyoró


Krém:
  • 350 g tejcsokoládé + 2 dl habtejszín
  • 100 g nutella
  • 4 dl habtejszín

  • ostya (2 db édes tölcsér)

Díszítés:
  • 100 g durvára tört mogyoró
  • Ferrero Rocher golyó


Elkészítés:
  1. A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá.
  2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd kezdjük el összeforgatni.
  3. Majd adjuk hozzá a réteslisztet, finomlisztet, sütőport, valamint a kakaót, és forgassuk össze.
  4. Mikor már csak pár forgatás hiányzik, adjuk hozzá a durvára tört mogyorót. Azért fontos, hogy a végén adjuk hozzá, mert másképp maradhatnak benne lisztdarabok.
  5. Majd öntsük a sütőpapírral bélelt tortaformába.
  6. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb 30 percig.
  7. A kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt habtejszínt. Majd pár perc múlva kavarjuk homogénre, és adjuk hozzá a nutellát.
  8. 1-2 órára tegyük hűtőbe, amíg visszahűl a krém.
  9. A hűtőből kivéve habverővel kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a többi habtejszínt is, és verjük addig, amíg egy világos, habos krémet kapunk.
  10. A háromba vágott piskótából a felső lap köré tegyük vissza a tortakarikát, és kenjük le a krém negyedével.
  11. Majd szórjuk meg az összetört ostyával. Ez másnapra sajnos elveszti a roppanóságát, de felszeletelve nagyon jól fog mutatni a torta.
  12. Helyezzük rá a középső lapot, kenjük le a krém negyedével, szórjuk meg ostyával, és fedjük be az utolsó lappal. Majd egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  13. Másnap óvatosan vegyük le a tortakarikát.
  14. Kenjük körbe a tortát a krémmel. A tetejére tehetünk bőven belőle.
  15. Az oldalát vonjuk be durvára tört mogyoróval. Ezt a műveletet érdemes egy nagyobb tál fölött végezni, mert így a lehulló darabok nem mennek kárba.
  16. A maradék krémmel díszítsük körbe, majd helyezzünk a gombócokra Ferrero Rocher golyót.




Nehézség: könnyű-közepes
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

26 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Szandi!
      Először is köszönjük szépen a receptet, már nagyon vártam.
      A 9-es pontnál említetted a többi tejszín hozzáadását a már lehűtött krémhez. Ez a tejszín folyékony halmazállapotú, vagy felvert tejszínt takar?
      Bár ha jól gondolom inkább folyékony és a lehűtöttel krémmel együtt kell majd habosra felverni.??
      Köszi szépen!

      Törlés
    2. Szia Bea!
      Folyékony állapotban kell hozzáadni, és úgy együtt felverni, ahogy a videóban is látszik:)

      Törlés
  2. Szia Szandi!
    Köszönjük a receptet!! Nekem az lenne a kérdésem, hogy törökmogyorót vagy földimogyorót használtál? Köszi a választ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zsófi!
      Én földimogyit használtam (sőt a sós változatot), de nyugodtan válaszd azt, amelyik neked szimpatikusabb:)

      Törlés
  3. Hmmmmmm a kedvencünk a desszert golyós változat és biztos vagyok benne hogy ez is ízlik majd a családnak mert biztos ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a tortádat is megcsináltam otthon. Nagyon-nagyon finom. A recept tökéletes, érthető. Könnyű volt követni az utasításokat. A tésztája levegős, puha, mégis masszív tartású, nagyon finom. Kicsit szkeptikus voltam a piskóta készítése közben, hisz én még soha sem a felvert tojásfehérjébe kevertem el a sárgáját, kíváncsi is voltam a végeredményre. Gyönyörűen sült, be kellett látnom, hogy érdemes így csinálni. Köszönöm még egyszer a finom receptet.

    VálaszTörlés
  5. Szia! Azt szeretném kérdezni nem kell a krémhez habfixálót adni? Nem folyósodik lágyul meg a krém ha nem aznap lessz fogyasztva?

    VálaszTörlés
  6. Szia. Gyönyörű a torta. Nekem az a kérdésem lenne, hogy milyen tejszínt célszerű használni hozzá?

    VálaszTörlés
  7. A krémhez nem sok a 6 dl tejszín? Mert nekem nem olyan sűrű lett a krém mint a videón.

    VálaszTörlés
  8. Szia!
    Fél adag elég lehet 18-as tortához?
    Köszi, Gabó

    VálaszTörlés
  9. Kedves Szandi!
    28 cm es tortához hányszorosát vegyem az alapanyagoknak?
    Köszönöm
    Gyöngyi

    VálaszTörlés
  10. Szia Szandi!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy 26 cm-es formához mennyivel kellene növelni az adagot?

    Köszi a választ előre is

    VálaszTörlés
  11. Szia Szandi!
    Azt szeretném kérdezni,hogy milyen tejszínt használsz?
    Előre is köszi a választ!

    VálaszTörlés
  12. Szia Szandi.
    Elhagyható a rétesliszt a piskotabol?

    VálaszTörlés
  13. Köszönöm a receptet! Szuperul sikerült és nagyon finom lett! 🙃

    VálaszTörlés
  14. Szia Szandi!
    Kedves Szandi!
    28 cm es tortához hányszorosát vegyem az alapanyagoknak?
    Köszönöm válaszod😊

    VálaszTörlés
  15. Kedves Szandi!
    Az lenne a kérdésem, hogy cukrozott vagy cukrozatlan habtejszínt használtál?
    Válaszod előre is köszönöm! ♥

    VálaszTörlés
  16. Szia az én torta nem lét ilyen sötét tej csokit használtam tegyek bele kakaót?

    VálaszTörlés
  17. Szia.Azt szeretném kerdezni hogy milyen fajta habtejszínt használtál? Elöre is köszi!

    VálaszTörlés
  18. Szia! Köszönöm a receptet, isteni finom lett!

    VálaszTörlés
  19. Kedves Szandi!
    Köszönöm a receptet, nagyon jó! A hosszú hétvégén kétszer is elkészítettem, először egy barátnőmnek és mára pedig a párom anyukájának, nagy sikere van! 😊

    VálaszTörlés
  20. Köszönöm a receptet ,nagyon finom lett 😊

    VálaszTörlés
  21. Szia muszáj réteslisztet használni?

    VálaszTörlés
  22. Szia.
    Sajnos a krémemben kicsapodott valami..olyan túrós szerű lett és folyós...30% -os habtejszínt hassznwltam..lehet hogy a Marika tortavbevonó rontotta el?
    h
    használtam
    használtam..lehet

    VálaszTörlés