Tudom, hogy mindig ezt mondom, de nekem ez az egyik kedvenc tortám <3 Annyi mutatós, és nagyon könnyű elkészíteni:)
Hozzávalók (22 cm):
Brownie:
- 75 g csokoládé
- 80 g vaj
- 165 g cukor
- 2 tojás
- 60 g liszt
- 20 g kakaó (keserű)
- 100 g fehér csokoládé + 0,6 dl habtejszín
- 1 tojássárgája
- 2,5 dl habtejszín
- 50 g cukor
- 7 g zselatin
- 100 g málna
Tejcsokoládés
mousse:
- 150 g tejcsokoládé + 1 dl habtejszín
- 2 tojássárgája
- 3,5 dl habtejszín
- 80 g cukor
- 9 g zselatin
Málnazselé (18 cm):
- 150 g málna
- 50 g cukor
- 1 dl víz
- 10 g zselatin
Tejcsokoládé-zselé:
- 65 g tejcsokoládé
- 60 g habtejszín
- 3 g zselatin
Elkészítés:
- A browniehoz a csokoládét és a vajat gőz fölött olvasszuk meg.
- A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
- Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk össze.
- Végül öntsük hozzá az olvasztott csokoládét.
- Öntsük tortaformába, majd előmelegített sütőben süssük 180°C-on 20 percig.
- A málnazseléhez a málnát a cukorral és a vízzel főzzük össze, majd adjuk hozzá a zselatint és hagyjuk kihűlni.
- Mielőtt megkötne, öntsük 18 cm-esre állított tortakarikába és tegyük fagyasztóba, amíg megköt.
- A fehér csokoládés moussehoz a kockára tört fehér csokoládéra öntsük rá a felforralt habtejszínt, és kavarjuk csomómentesre.
- Majd adjuk hozzá a tojássárgáját.
- A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk a csokoládés keverékhez.
- A zselatint 0,5 dl forró vízben olvasszuk fel, majd kavarjuk a krémhez.
- Aztán adjuk hozzá a málnát is.
- A brownie tetejére állítsuk be a tortakarikát 18 cm-esre, és öntsük bele a krémet, majd tegyük hűtőbe minimum 1,5 órára.
- A tejcsokoládés moussehoz az apróra tört csokoládéra öntsük rá a felforralt habtejszínt, és kavarjuk csomómentesre.
- Majd adjuk hozzá a tojássárgáját.
- A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk a csokoládés keverékhez.
- A zselatint 0,5 dl forró vízben olvasszuk fel, majd kavarjuk a krémhez.
- A hűtőből kivett fehér csokoládés mousse körül vegyük le a tortakarikát, és helyezzük az egész torta köré.
- A tejcsokoládés krém felét öntsük rá, helyezzük rá a megfagyott málnazselét, majd borítsuk be a maradék krémmel, és tegyük vissza a hűtőbe minimum 2 órára.
- A csokoládé zseléhez a kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt habtejszínt, és kavarjuk csomómentesre.
- A zselatint forró vízben olvasszuk fel, majd adjuk csokoládéhoz.
- Végül öntsük a torta tetejére, és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Elhiszem hogy ez is a kedvenced :) már a látványtól is kedvet kaptam hozzá, hogy (megegyem) elkészítsem :D
VálaszTörlésDe aranyos vagy :D
TörlésCsodás, én is kedvet kaptam hozzá :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, köszönöm:)
TörlésSzia! A brownieba milyen csokit tettél? Köszönöm
VálaszTörlésSzia! Lidl márkájút
TörlésKöszönöm a választ, és tej vagy étcsokoládé, esetleg vegyesen? Egyébként fantasztikus ez a torta, kislányom szülinapjára szeretném megsütni.:D
TörlésSzia Szandi, mirelit vagy friss málnát használtál a zseléhez és a moussehoz? Köszönöm előre is a válaszod!
VálaszTörléshttps://www.youtube.com/watch?v=OvMS7onpsVg itt a videó róla fagyasztott
TörlésSzia Szandi!
VálaszTörlésHa a zselét egy nappal előbb csinálom meg, mint a torta többi hozzávalóját, akkor elég ha hűtőben van és nem fagyasztom le, vagy feltétlenül kell fagyasztani?
Köszi, Evelin :)
Szia! Tojássárgája mindenképpen kell a mousseba? Anélkül nem lehetne? Köszi.
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésPárom szülinapjára szeretném ezt a tortát elkészíteni :)
Szerinted be tudom vonni fondanttal vagy ezt a tortát inkább ne? :D
Köszönöm előre is a válaszodat!
Nagyon ügyes vagy :)
Koszi a receptet isteni finom. Mar tobbszor elkeszitettem.
VálaszTörlésSzia:)
VálaszTörlésSzerinted meggyel is jo?:)
Szia!
VálaszTörlés16 szemelyre mekkora karikában készítsem és milyen aranyokkal szerinted? Előre is köszönöm.
Szia Szandi! 2 tortakarikát használtál?
VálaszTörlésKöszönöm előre is a válaszod! :)
Fantasztikus! Kicsi lányom szülinapjára szeretném ezt elkészíteni. Abban segíts, kérlek, hogy a tetejére a figurás ostyalapot hogyan oldjam meg? Mit módosítsak rajta, hogy ne ázzon el, de a torta is "befejezett" maradjon?
VálaszTörlésSzia Szandi! Megcsináltam a tortát, de sajnos nagyon szétfolyt, pedig az előírtnál több ideig hűtöttem. Az lehet gond, hogy cukor helyett eritritet használtam? Zselatinból melyik fajtát érdemes?
VálaszTörlésKöszönöm:
Orsi
Imádom, imádom! Már többször is elkészítette és mindig szuper lett. Hála a receptért.
VálaszTörlésmilyen zselatint használtál?
VálaszTörlésSzia! A tejcsokoládé-zseléhez 60g habtejszínt írtál, viszont a videóban folyékonyan használsz, nem port... Ez hogy kell érteni? Nagyon tetszik ez a recept, csak félek, hogy nekem is elfolyna... Köszi, ha válaszolsz! :) Szép napot :)
VálaszTörlésSzia! A tejcsokoládé-zseléhez 60g habtejszínt írtál, viszont a videóban folyékonyan használsz, nem port... Ez hogy kell érteni? Nagyon tetszik ez a recept, csak félek, hogy nekem is elfolyna... Köszi, ha válaszolsz! :) Szép napot :)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésMegcsináltam nagy sikere van,köszönöm a receptet.
Szandika,baszol valaszolni a kerdesekre! Milyen amator egy blogger vagy szegyeld magad! Ebbol elsz,es baszol valaszolni az embereknek! Te jellemtelen takonypoc geci!
VálaszTörlés