Most egy sokkal egyszerűbb mousse tortát hoztam, amit még sütni sem kell. Nekem nagyon nyári hangulatom lett tőle:)
Ha 24 cm-es tortát szeretnétek készíteni, akkor duplázzátok meg az adagot, és először a fehér csokoládés résszel kezdjetek.
Hozzávalók:
Gyümölcsös zselé:
- 3 dl víz
- 70 g cukor
- 12 g zselatin
- 210 g erdei gyümölcs
Fehér csokoládés krém:
- 100 g fehér csokoládé
- 2,5 dl tej
- 12 g zselatin
- 2 dl habtejszín
- 30 g cukor
Elkészítés:
- A forró vízhez adjuk hozzá a cukrot, valamint a zselatint, és kavarjuk addig, amíg teljesen elolvad, majd hagyjuk langyosra hűlni.
- Addig rakjuk a gyümölcsöket a forma aljára.
- A gyümölcs levét öntsük a zselatinos vízhez, majd óvatosan öntsük a gyümölcsökre, és tegyük fagyasztóba félórára, vagy hűtőbe 2 órára.
- A kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt tejet, és kavarjuk össze.
- Amíg még forró a csokis tej, adjuk hozzá a zselatint, és kavarjuk csomómentesre.
- A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá.
- Majd forgassuk a csokis keverékhez.
- Öntsük a zselés réteg tetejére, és tegyük minimum 6 órára hűtőbe.
- Másnap óvatosan vegyük le róla a formát.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Jó étvágyat hozzá!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése