Nagyon finom süti, ami szuper krémes marad sülés után is:)
- 650 g édesburgonya
- 200 g banán
- 150 g zabpehely
- 30 g kakaópor/karobpor
Elkészítés:
- A kockára vágott édesburgonyát főzzük 20-25 perc alatt puhára.
- A banánt, a megpuhult édesburgonyát, darált zabpelyhet valamint a kakaóport, vagy karobport öntsük aprítógépbe, és pürésítsük. Akár botmixerrel is végezhetjük ezt a lépést.
- Majd simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Megszórhatjuk a tetejét gyümölccsel, vagy pedig magvakkal is, például dióval, mandulával.
- Előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük 20 percig.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Nagyon kis gusztik és tetszik, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül lehet őket csipegetni.
VálaszTörlésÓóóóó ez most nagyon jókor jött :)
VálaszTörlésKeészítettem más mindenmentes vegán sutit és elég fincsi lett. Érdekes ez a brownie, meg kell próbálljam.
VálaszTörlésUdv. Eni
Nagyon jó kis süti lett belőle! Tettem bele egy kis aprított diót meg mandulaszeleteket is. Mivel a banánom nem volt nagyon érett, egy kis mézet is tettem bele. A vega barátom imádja :) Köszi a receptet! Üdv:Éva
VálaszTörlésbocsi, de ez a süti csak akkor "mindenmentes" ha kifejezetten gluténmentesített zabpehelyből, vagy zabpehely helyett inkább másból készül. :) just sayin.
VálaszTörlés