Valószínűleg már sokan tudjátok, hogy próbálok egészséges sütiket is készíteni, és ez is közéjük tartozik :)
A rebarbara miatt ez egy kicsit savanykásabb süti lett, ezért ha édesebbet szeretnétek, adjatok hozzá még nyugodtan eritritet:)
Hozzávalók (26 cm):
Zabalap:
- 150 g zabpehely
- 0,5 dl tej
Krém:
- 180 g rebarbara
- 1 dl víz
- 100 g eritrit
- 250 g (zsírszegény) túró
- 500 g (zsírszegény) natúr joghurt
- 110 g eper
- 3 tojás
- 140 g málna
Elkészítés:
- A megtisztított, felkockázott rebarbarát a vízzel, és az eritrittel főzzük puhára.
- A zabpelyhet a tejjel kavarjuk össze, majd nyomkodjuk a tortaforma aljára.
- A túrót, a natúr joghurtot, az epret, valamint a rebarbarát botmixerrel pürésítsük.
- Ha nem szeretnénk rebarbarával készíteni, akkor nyugodtan cseréljétek le 150 g eperre.
- Majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és kézi habverővel kavarjuk össze.
- Végül forgassuk hozzá a málnát. Nyugodtan ezt is beleturmixolhatjátok, de én szerettem volna, ha maradnak benne gyümölcsdarabok.
- Végül öntsük a zabalapra.
- Előmelegített sütőben 170°C-on süssük 30 percig, majd alufóliával takarjuk le, és süssük még további 40 percig. Egy kicsit rezgős lesz, de miután kihűl, már meg fog dermedni.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc + sütés + hűtés
Sütési hőfok: 170°C
Sütési idő: 70 perc
Jó étvágyat hozzá!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése