Ezt a tortát nyugodtan ehetik a diétázók, glutén-, laktózérzékenyek is, valamint akik szeretnének egészséges tortát enni. Nagyon finom!:)
A hozzávalókat köszönöm a FittMarket Debrecennek!
Hozzávalók (18 cm):
Zabalap:
- 120 g zabpehely
- 0,5 dl kókusztej
Krém:
- 200 g totu (vagy túró)
- 3 dl kókusztej
- 60 g eritrit
- 7 g zselatin + 0,5 dl kókusztej
- 200 g eper
Elkészítés:
- A zabpelyhet a kókusztejjel kavarjuk össze.
- Majd nyomkodjuk a tortaforma aljára.
- A totut, az eritritet és a kókusztejet öntsük egy tálba, és botmixerrel törjük össze. (A totu tojásfehérjéből készült túró, melyet a tejre, tejtermékekre allergiások is fogyaszthatnak. Természetesen készíthetitek a tortát hagyományos túróból és tehéntejből is.)
- A zselatint a forró kókusztejben olvasszuk el.
- Adjunk hozzá pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így adjuk a többi krémhez.
- Forgassuk hozzá az eperdarabokat.
- A tortakarika oldalát én bevontam sütőpapírral, mert attól tartottam, hogy másképp kifolyna a krém, valamint így könnyebb volt másnap a karika levétele.
- Öntsük a zabalapra a krémet, majd egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- Másnap óvatosan vegyük le a tortakarikát, és ízlés szerint díszíthetjük eperszeletekkel.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Jó étvágyat hozzá!:)
szia! Kókuszízű rizstejből is készíthető?
VálaszTörlésKöszi! :)