Nagyon finom és mutatós torta:)
Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:
- 3 tojás
- 150 g cukor + 60 g a habba
- 260 g liszt
- 1,15 dl tej
- 1,15 dl olaj
- 12 g sütőpor
Krém:
- 5 dl habtejszín
- 1 cs. zselatin fix
- 500 g krémsajt
- 250 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 2 ek sütőrum
- kávé
- 2 kk kakaópor
Elkészítés:
- A lisztet és a sütőport keverjük össze.
- A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
- Majd adjuk hozzá a sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
- A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá.
- Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
- Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t).
- Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 40 percig. (tűpróba!)
- Ha kihűlt, vágjuk négyfelé.
- A habtejszínt kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a zselatin fix-et, és verjük kemény habbá.
- A krémsajtot a cukorral, a vaníliás cukorral, valamint a sütő rummal kavarjuk össze.
- Óvatosan forgassuk hozzá a habtejszínt.
- Rakjuk össze a tortát úgy, hogy a tésztalap köré tegyük vissza a tortakarikát, locsoljuk meg kávéval, majd kenjük meg a krém egynegyedével, majd fedjük be a következő lappal, és így tovább. Végül fedjük be az utolsó lappal. Én ezt már nem locsoltam meg kávéval.
- Majd tegyük minimum 4 órára hűtőbe.
- A megmaradt krém negyedéhez kavarjuk hozzá a kakaóport.
- Majd kenjük körbe a tortát úgy, hogy ezt a kakaós krémet egységesen egy cm szélesen húzzuk fel a torta oldalán.
- A krémhez adjunk 1-2 ek fehér krémet, és kavarjuk össze.
- Majd kenjük körbe ismét.
- Adjunk a krémhez ismét a fehér krémből.
- Majd ismét kenjük 1 cm szélesen körbe a tortát.
- Végül a fehér krémmel vonjuk be a kimaradt részt és a tetejét.
- Simítsuk körbe a tortát, hogy megkapjuk az átmenetet.
- A megmaradt kakaós krémmel díszíthetjük a szélét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 40 perc
Sütési hőfok: 175°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Fenomenális :)
VálaszTörlésMár nagyon hiányoltalak!Köszi a klassz receptet!
VálaszTörlésSzia! Milyen fajta kremsajtot használsz? Köszönettel,Mónika.
VálaszTörlésU.i. imádom a receptjeidet!
Én mascarpone krémsajtot használtam ás nagyon finom lett :)
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés