Oldalak

2017. december 20., szerda

Mákos narancsos mousse torta




Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül, és isteni finom:)


Hozzávalók (24 cm):
Mákos alap:

  • 3 tojás
  • 80 g vaj
  • 150 g mák
  • 50 g liszt
  • 100 g cukor


Narancsos mousse:

  • 2 tojássárgája
  • 100 g fehér csokoládé
  • 7 dl habtejszín
  • 200 g cukor
  • 2,5 dl narancslé
  • 15 g zselatin


Narancs zselé:

  • 2 dl narancslé
  • 7 g zselatin



Elkészítés:
  1. A tojássárgáját az olvasztott vajjal kavarjuk össze.
  2. Adjuk hozzá a mákot, valamint a lisztet.
  3. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
  4. Majd két részletben adjuk hozzá a mákos keverékhez, és óvatosan forgassuk össze.
  5. Öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába.
  6. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  7. A kockára tört fehér csokoládéra öntsük rá az 1 dl felforralt habtejszínt, valamint adjuk hozzá a tojássárgáját, és kavarjuk össze. Ha nem akartok nyers tojást enni, hagyjátok ki nyugodtan.
  8. A forró narancslében olvasszuk fel a zselatint, majd öntsük a krémhez.
  9. A 6 dl habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá.
  10. Majd forgassuk a csokoládés krémhez.
  11. Öntsük a tésztára, és tegyük hűtőbe minimum 3 órára.
  12. A forró narancslében olvasszuk fel a zselatint, és hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan öntsük a krém tetejére. Ne öntsétek rá forrón, mert akkor úgy jártok mint én, hogy kicsit feloldja a krémet.
  13. Majd tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
  14. Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le róla a tortakarikát.
  15. Ízlés szerint díszíthetjük mákkal.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

2017. december 18., hétfő

Laktózmentes kókusztorta





Nagyon szeretem a kókuszos tortákat, így gyakran lepem meg a családot ilyen ízvilágú desszertekkel.:)

A tortát laktózmentes alapanyagokból készítettem, melyet a Lidl biztosított a dísszel, valamint a piros tállal együtt :)

Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 10 g sütőpor
  • 10 ek liszt


Krém:
  • 8 dl kókusztej
  • 10 ek cukor
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 130 g kókuszreszelék
  • 2 dl (laktózmentes) habtejszín 
  • 2 ek cukor
  • 1 cs. habfixáló


Díszítés: 

  • mandulaszeletek
  • kókuszchips


Elkészítés:
  1. A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá.
  2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd óvatosan fogassuk össze.
  3. Majd adjuk hozzá a lisztet, valamint a sütőport és forgassuk össze.
  4. Öntsük a sütőpapírral bélelt tortaformába.
  5. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb 40 percig.
  6. A krémhez a kókusztejet a cukorral, valamint a pudingporral kavarjuk össze, és főzzünk belőle sűrű pudingot.
  7. Kavarjuk hozzá a kókuszreszeléket, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A habtejszínt a cukorral kezdjük el verni, majd ha már kezd keményedni adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
  9. A kihűlt tésztát vágjuk három részre.
  10. A piskótalap köré tegyük vissza a tortakarikát.
  11. Kenjük meg a krém harmadával, szórjuk meg mandulaszeletekkel, fedjük be a következő lappal, kenjünk meg a krém harmadával, szórjuk meg mandulaszeletekkel, majd fedjük be az utolsó piskótalappal. Végül a maradék krémmel is kenjük le, majd pár órára tegyük hűtőbe.
  12. Óvatosan vegyük le a tortakarikát. 
  13. Díszíthetjük mandulaszeletekkel, és kókuszchipsszel. 
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 40 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

(Szponzorált tartalom)