Nagyon szeretem a kókuszos tortákat, így gyakran lepem meg a családot ilyen ízvilágú desszertekkel.:)
A tortát laktózmentes alapanyagokból készítettem, melyet a Lidl biztosított a dísszel, valamint a piros tállal együtt :)
Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 10 g sütőpor
- 10 ek liszt
Krém:
- 8 dl kókusztej
- 10 ek cukor
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 130 g kókuszreszelék
- 2 dl (laktózmentes) habtejszín
- 2 ek cukor
- 1 cs. habfixáló
Díszítés:
- mandulaszeletek
- kókuszchips
Elkészítés:
- A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá.
- Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd óvatosan fogassuk össze.
- Majd adjuk hozzá a lisztet, valamint a sütőport és forgassuk össze.
- Öntsük a sütőpapírral bélelt tortaformába.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb 40 percig.
- A krémhez a kókusztejet a cukorral, valamint a pudingporral kavarjuk össze, és főzzünk belőle sűrű pudingot.
- Kavarjuk hozzá a kókuszreszeléket, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A habtejszínt a cukorral kezdjük el verni, majd ha már kezd keményedni adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
- A kihűlt tésztát vágjuk három részre.
- A piskótalap köré tegyük vissza a tortakarikát.
- Kenjük meg a krém harmadával, szórjuk meg mandulaszeletekkel, fedjük be a következő lappal, kenjünk meg a krém harmadával, szórjuk meg mandulaszeletekkel, majd fedjük be az utolsó piskótalappal. Végül a maradék krémmel is kenjük le, majd pár órára tegyük hűtőbe.
- Óvatosan vegyük le a tortakarikát.
- Díszíthetjük mandulaszeletekkel, és kókuszchipsszel.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 40 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Kedves Szandi! Szeretném megkérdezni hogy a kókuszos pudinghoz csak hozzákeverted a felvert tejszínt? Köszönöm előre is! Timi
VálaszTörlésNagyon szépséges, imádom a kókuszt :) És örülök, hogy visszatértél, rég írtál a blogba (na persze bagoly mondja... :D)
VálaszTörlésFenomenális :)
VálaszTörlésSzeretném kérdezni mekkora tortaforma ?
VálaszTörlés