Ezt a tortát még tavaly a diplomaosztómra készítettem:)
Hozzávalók (26 cm):
Brownie:
- 100 g tej/étcsoki
- 110 g vaj
- 220 g cukor
- 80 g liszt
- 30 g kakaó(keserű!)
- 2 db tojás
Csokoládés joghurtkrém:
- 100 g tejcsokoládé + 1 dl habtejszín
- 3 dl habtejszín
- 150 g cukor
- 300 g joghurt
- 10 g zselatin + 0,5 dl víz
Meggyzselé:
- 300 g meggy
- 4 ek cukor
- 20 g keményítő
Vaníliás joghurtkrém:
- 400 g joghurt
- 20 g vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 150 g cukor
- 10 g zselatin + 0,5 dl víz
Díszítés:
- 1,5 dl habtejszín
- 2 ek cukor
- 10 g zselatin fix
Elkészítés:
- Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
- A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
- Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk homogénre.
- Végül adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
- Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
- Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)
- A kockára tört csokoládéra öntsük rá a forró habtejszínt, és olvasszuk el benne.
- Adjuk hozzá a joghurtot.
- A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá.
- Majd forgassuk a joghurtos krémhez.
- A zselatint a forró vízben olvasszuk el.
- A krémből adjunk pár kanállal a felolvasztott zselatinhoz, majd így öntsük a krémhez.
- Öntsük a brownie tetejére, és tegyük 2 órára a hűtőbe.
- Az összeturmixolt meggyet a cukorral kezdjük el főzni, majd adjuk hozzá a keményítőt, és főzzünk belőle sűrű pudingot.
- Ha langyosra hűlt, kanalazzunk a megdermedt joghurtos rétegre úgy, hogy a szélétől 1-2 cm-t hagyjunk ki.
- A joghurthoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot.
- A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk a joghurtos krémhez.
- A zselatint a forró vízben olvasszuk el.
- A krémből adjunk pár kanállal a felolvasztott zselatinhoz, majd így adjuk a krémhez.
- Öntsük a meggyes réteg tetejére, és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- A tetejét én keményre vert habtejszínnel díszítettem.
Elkészítési idő: 3 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Fenomenális mint mindig. Szépek a rétegek
VálaszTörlésKedves Szandi! Milyen zselatint használsz a tortádban? Mert én ha csak lehet Agar Agar növény kivonatú zselatint használom. Üdv. Valeria Axt
VálaszTörlésKedves Szandi! Milyen zselatint használsz?
VálaszTörlésAgar Agar zselatint használom ha lehet.
VálaszTörlésKedves Szandi te milyen zselatint használsz?
Nagyon nagyon finom lett es mutatos koszike ..mar ez a 3. Torta amit toled sutok..nagy sikere van
VálaszTörlés