Hozzávalók (22 cm):
Brownie:
- 75 g tej/étcsokoládé
- 80 g vaj
- 165 g cukor
- 2 tojás
- 60 g liszt
- 20 g kakaó (keserű)
- 200 g nutella + 1 dl habtejszín
- 4 dl habtejszín
- 6 g zselatin + 0,5 dl víz
Erdei gyümölcsös mousse:
- 200 g erdei gyümölcs + 1 dl habtejszín
- 100 g cukor
- 4 dl habtejszín
- 6 g zselatin + 0,5 dl víz
Elkészítés:
- A browniehoz gőz fölött a vajat és a csokoládét olvasszuk meg.
- A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
- Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk el jól.
- Végül adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
- Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
- Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.
- A habtejszínt (4 dl) verjük kemény habbá.
- A nutellára öntsük rá a felforralt habtejszínt (1 dl), és kavarjuk simára.
- Forgassuk hozzá a felvert tejszínt.
- A megolvasztott zselatinhoz adjunk pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így öntsük a többi krémhez.
- Öntsük a brownie tetejére, és tegyük min 2 órára hűtőbe.
- Az erdei gyümölcshöz adjuk hozzá a cukrot, valamint a felforralt habtejszínt, és törjük össze a gyümölcsöt amennyire csak tudjuk.
- Óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínt.
- A megolvasztott zselatinhoz adjunk pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így öntsük a többi krémhez.
- Öntsük a megdermedt nutellás krém tetejére, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
- Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le róla a tortakarikát.
- A tetejét ízlés szerint díszítsük. Én eperrel és pár nutellás macaronnal dobtam fel.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Nagyon szép lett ezekkel a macaronokkal :)
VálaszTörlésNagyon guszta;-),már vártam a következő bejegyzésed...imádom a sütieidet,szépek és finomak!!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki. Biztos finom is.
VálaszTörlésTegnap elkészítettem egy szülinapra. Hát nem csalódtam, nagyon finom és szép is lett. Nagyon kedvelem a receptjeidet. Már sokszor arattam velük sikert. Könnyen elkészíthetőek és nagyon finomak!!!Köszönöm a recepteket! Már várom a következőt!
VálaszTörlésÜdvözlettel:Edit
Családi szülinapi bulira készítettem el. Nagyon nagy siker volt! Csodásan néz ki és nagyon finom! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
VálaszTörlésSzia ha 24 cm es a tortaformam az baj? Dupla adagot Kell csinaljak vagy esetleg tobb alapanyagot adjak hozza?
VálaszTörlésKoszonom szepen elore is a segitseget.
Timi
Szia :) milyen habtejszínt használtál hozzá ? 🙂 Előre is köszi a választ,.
VálaszTörlésÉn 26cm-esformába csinálom és tökéletesek az adagok,semmibol nem kell több,nekem tele van vele a forma,kisebbe nem is tudom elképzelni azt hogy elférjen :)
VálaszTörlésSzerintem bármilyen habtejszinbol jo,én már többfajtábol is elkészitettem ésmindig finom
És én fagyasztott gyümölcsbol szoktam késziteni,amit összeforralok a cukorral,majd atpaszirozom egy szitan mert nem szeretem benne a málna magjait,igyegy tokeletes sima rozsaszin krémet kapok :)
VálaszTörlésHa ganache-al szeretném bevonni azt elbírja a krém?
VálaszTörlésGratulálok!
VálaszTörlésCsodás a recepted! követve a videódat nagyon jól sikerült az erdei gyümölcsös mousse tortám köszönöm szépen .
Ma elkészítettem ezt a tortát, de sajnos szétfolyt amikor levettem a tortakarikát, pedig 10 órát állt hűtőben. Nem szoktam zselatint használni, így nem gondoltam rá, hogy a 6 gramm nagyon kevés. Szerintem dekagramm (dkg) lett volna helyesen, az pedig a grammnak a 10-szerese.
VálaszTörlés