Oldalak

2018. június 1., péntek

Nutellás erdei gyümölcsös mousse torta





Hozzávalók (22 cm):
Brownie:
  • 75 g tej/étcsokoládé
  • 80 g vaj
  • 165 g cukor
  • 2 tojás
  • 60 g liszt
  • 20 g kakaó (keserű)
Nutellás mousse:

  • 200 g nutella + 1 dl habtejszín
  • 4 dl habtejszín
  • 6 g zselatin + 0,5 dl víz


Erdei gyümölcsös mousse:

  • 200 g erdei gyümölcs + 1 dl habtejszín
  • 100 g cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 6 g zselatin + 0,5 dl víz


Elkészítés:
  1. A browniehoz gőz fölött a vajat és a csokoládét olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk el jól.
  4. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
  5. Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  6. Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.
  7. A habtejszínt (4 dl) verjük kemény habbá.
  8. A nutellára öntsük rá a felforralt habtejszínt (1 dl), és kavarjuk simára.
  9. Forgassuk hozzá a felvert tejszínt.
  10. A megolvasztott zselatinhoz adjunk pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így öntsük a többi krémhez.
  11. Öntsük a brownie tetejére, és tegyük min 2 órára hűtőbe.
  12. Az erdei gyümölcshöz adjuk hozzá a cukrot, valamint a felforralt habtejszínt, és törjük össze a gyümölcsöt amennyire csak tudjuk.
  13. Óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínt.
  14. A megolvasztott zselatinhoz adjunk pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így öntsük a többi krémhez.
  15. Öntsük a megdermedt nutellás krém tetejére, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
  16. Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le róla a tortakarikát.
  17. A tetejét ízlés szerint díszítsük. Én eperrel és pár nutellás macaronnal dobtam fel.

Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)



13 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett ezekkel a macaronokkal :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta;-),már vártam a következő bejegyzésed...imádom a sütieidet,szépek és finomak!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki. Biztos finom is.

    VálaszTörlés
  4. Tegnap elkészítettem egy szülinapra. Hát nem csalódtam, nagyon finom és szép is lett. Nagyon kedvelem a receptjeidet. Már sokszor arattam velük sikert. Könnyen elkészíthetőek és nagyon finomak!!!Köszönöm a recepteket! Már várom a következőt!
    Üdvözlettel:Edit

    VálaszTörlés
  5. Családi szülinapi bulira készítettem el. Nagyon nagy siker volt! Csodásan néz ki és nagyon finom! Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  6. Szia ha 24 cm es a tortaformam az baj? Dupla adagot Kell csinaljak vagy esetleg tobb alapanyagot adjak hozza?
    Koszonom szepen elore is a segitseget.
    Timi

    VálaszTörlés
  7. Szia :) milyen habtejszínt használtál hozzá ? 🙂 Előre is köszi a választ,.

    VálaszTörlés
  8. Én 26cm-esformába csinálom és tökéletesek az adagok,semmibol nem kell több,nekem tele van vele a forma,kisebbe nem is tudom elképzelni azt hogy elférjen :)
    Szerintem bármilyen habtejszinbol jo,én már többfajtábol is elkészitettem ésmindig finom

    VálaszTörlés
  9. És én fagyasztott gyümölcsbol szoktam késziteni,amit összeforralok a cukorral,majd atpaszirozom egy szitan mert nem szeretem benne a málna magjait,igyegy tokeletes sima rozsaszin krémet kapok :)

    VálaszTörlés
  10. Ha ganache-al szeretném bevonni azt elbírja a krém?

    VálaszTörlés
  11. Gratulálok!
    Csodás a recepted! követve a videódat nagyon jól sikerült az erdei gyümölcsös mousse tortám köszönöm szépen .

    VálaszTörlés
  12. Ma elkészítettem ezt a tortát, de sajnos szétfolyt amikor levettem a tortakarikát, pedig 10 órát állt hűtőben. Nem szoktam zselatint használni, így nem gondoltam rá, hogy a 6 gramm nagyon kevés. Szerintem dekagramm (dkg) lett volna helyesen, az pedig a grammnak a 10-szerese.

    VálaszTörlés