Legtöbbször barna-rózsaszín-sárga színkombinációban készítik, de a diplomaosztómra különlegesebb kivitelben szerettem volna elkészíteni, ezért rózsaszín ombre külsőt kapott.
Hozzávalók (37x25 cm):
- 370 g cukor
- 370 g vaj
- 10 tojás
- 450 g liszt
- 24 g sütőpor
- baracklekvár
- 200 g csokoládé
- kókuszreszelék
Elkészítés:
- Keverjük habosra a tojásokat a cukorral.
- Öntsük hozzá az olvasztott vajat.
- Adjuk hozzá a sütőport, valamint a lisztet.
- Az átmenethez az egész tésztához adjunk pár csepp ételszínezéket, és kavarjuk össze.
- Az 1/3-át öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb 8 percig.
- A tésztához adjunk még pár csepp ételszínezéket.
- A maradék tészta felét öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb 8 percig.
- A megmaradt tésztához adjunk még ételfestéket, így megkapva a legsötétebb réteget.
- Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és ezt is süssük 8 percig.
- Ha kihűltek a lapok, akkor rakjuk össze a tésztát.
- Alulra kerül a legsötétebb, amit kenjünk meg baracklekvárral.
- Erre tegyük rá a középső réteget és kenjünk meg ezt is.
- Végül helyezzük rá a legvilágosabb tésztát.
- A megolvasztott csokoládét kenjünk el a tészta tetején.
- Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét kókuszreszelékkel.
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 3*8 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)