Hozzávalók (22 cm):
Kekszalap:
- 255 g oreo keksz
- 90 g vaj
Étcsokoládés krém:
- 150 g étcsokoládé + 1 dl habtejszín
- 200 g joghurt
- 2 dl habtejszín
- 80 g cukor
- 8 g zselatin + 0,5 dl víz
Tejcsokoládés krém:
- 150 g tejcsokoládé + 1 dl habtejszín
- 200 g joghurt
- 2 dl habtejszín
- 80 g cukor
- 8 g zselatin + 0,5 dl víz
Fehércsokoládés krém:
- 150 g fehércsokoládé + 1 dl habtejszín
- 200 g joghurt
- 2 dl habtejszín
- 80 g cukor
- 8 g zselatin + 0,5 dl víz
Elkészítés:
- A darált kekszhez adjuk hozzá az olvasztott vajat, és kavarjuk össze.
- Lapogassuk a tortaformába.
- Az étcsokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt, és kavarjuk csomómentesre.
- Adjuk hozzá a natúr joghurtot.
- Forgassuk hozzá a cukorral keményre vert habtejszínt.
- A felolvasztott zselatinhoz adjunk pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így forgassuk a krémhez.
- Öntsük a kekszalap tetejére, és tegyük hűtőbe 1,5 órára.
- A tejcsokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt, és kavarjuk csomómentesre.
- Adjuk hozzá a natúr joghurtot.
- Forgassuk hozzá a cukorral keményre vert habtejszínt.
- A felolvasztott zselatinhoz adjunk pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így forgassuk a krémhez.
- Öntsük az étcsokoládés krém tetejére, és tegyük hűtőbe 1,5 órára.
- A fehércsokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt, és kavarjuk csomómentesre.
- Adjuk hozzá a natúr joghurtot.
- Forgassuk hozzá a cukorral keményre vert habtejszínt.
- A felolvasztott zselatinhoz adjunk pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így forgassuk a krémhez.
- Öntsük a tejcsokoládés réteg tetejére, és tegyük hűtőbe egy éjszakára, de minimum 6 órára.
- A tetejére zöldséghámozóval szeleteltem a csokoládét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Évek óta kerestem triplacsokis receptet... Tökéletes!! Isteni finom ! Köszönöm!!
VálaszTörlés❤️
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésKoszonom a receptet, igazan igeretesnek tunik. Mindenkepp el fogom kesziteni.
Erdeklodnek, hogy ezt olyan mai divatos "kiforditos, forditva felepitos" szilikon formaban (amikben a tukorglazuros tortakat szoktak kesziteni) is meg lehet-e csinalni, vagyis fagyaszthato-e a joghurt miatt? Ha kienged akkor nem lesz-e leveses? A tejszin es csoki komborol (ganazs) tudom, hogy fagyaszthato, de itt a joghurt miatt hogy viselkedne fagyasztas/kiengedes utan? Csinaltal mar ilyet?
Koszi elore a valaszodat. Legyen szep napod! 🙂