Oldalak

2018. december 9., vasárnap

Guru torta




Hozzávalók (26 cm):
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 175 g cukor + 70 g a habba
  • 286 g liszt
  • 20 g kakaó
  • 1,3 dl tej
  • 1,3 dl olaj
  • 14 g sütőpor
Túrókrém:

  • 750 g túró + 210 g cukor
  • 2-2,5 dl tejföl
  • 2 dl habtejszín + 100g cukor 
  • 1 csomag zselatin fix
A díszítéshez, rétegzéshez:

  • 100 g étcsokoládé + 1 dl habtejszín
  • 250 g cukor + kb 1 dl habtejszín
  • kevés tört sótlan mogyoró
Elkészítés:

  1. A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. 
  2. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
  3. Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
  4. A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá.
  5. Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
  6. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t). 
  7. Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 40 percig. (tűpróba!)
  8. Ha kihűlt, vágjuk harom felé.
  9. A túrót, a cukrot, valamint a tejfölt botmixerrel krémesítsük.
  10. Forgassuk hozzá a cukorral keményre vert habtejszínt.
  11. Kavarjunk hozzá egy csomag zselatin fixet.
  12. A cukrot karamellizáljuk meg.
  13. Majd adjuk hozzá a felforralt habtejszínt, és a megkeményedett karamell darabokat olvasszuk el benne.
  14. A kockára tört csokoládéra öntsük rá a forró tejszínt, és kavarjuk csomómentesre.
  15. Rakjuk össze a tortát, az alsó lap köré érdemes visszatenni a tortakarikát.
  16. A krém egyharmadával kenjük meg a piskótalapot.
  17. Szórjuk meg darált mogyoróval.
  18. Csorgassunk rá csokoládét és karamellt.
  19. Majd tegyük rá a következő piskótalapot, és ezt is kenjük le.
  20. Fedjük be az utolsó lappal.
  21. Vegyük le a tortakarikát.
  22. A megmaradt túrókrémmel kenjük körbe a tortát.
  23. Szórjuk meg darált mogyoróval, majd csorgassuk le a csokoládéval és a karamellel.
  24. Két-három órára érdemes a hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra
Sütési idő: 40 perc
Sütési hőfok: 175°C

Jó étvágyat hozzá!:) 

3 megjegyzés:

  1. Én elkészítettem, és isteni a krém íze, de nagyon folyós :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. En most keszitem. Kevesebb tejfol es nem lesz folyos. En plusz raktam hozza vanilia aromat es citromot :)

      Törlés
    2. Megtudhatom, hogy mennyivel kevesebb tejfölt tett hozzá? Köszönöm!

      Törlés