Oldalak

2019. január 5., szombat

Snickers torta





Hozzávalók (22 cm):
Brownie:
  • 75 g tej/étcsokoládé
  • 80 g vaj
  • 165 g cukor
  • 2 tojás
  • 60 g liszt
  • 20 g kakaó (keserű)
Mogyoróvajas mousse:
  • 180 g cukrozott mogyoróvaj + 1 dl habtejszín
  • 3 dl habtejszín
  • 100 g cukor
  • 7 g zselatin + 0,5 dl víz

Karamell:
  • 200 g cukor
  • 1,5 dl habtejszín
  • 50 g mogyoró

Tejcsokoládés mousse:
  • 150 g tejcsokoládé + 1 dl habtejszín
  • 3 dl habtejszín
  • 100 g cukor
  • 7 g zselatin + 0,5 dl víz

Elkészítés:
  1. A browniehoz gőz fölött a vajat és a csokoládét olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk el jól.
  4. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
  5. Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  6. Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát.
  7. A cukrozott mogyoróvajra öntsük rá a forró tejszínt, és kavarjuk simára.
  8. A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá. (Ha cukormentes a mogyoróvajunk, akkor adjunk több cukrot a habtejszínhez.)
  9. Óvatosan forgassuk a habtejszínt a mogyoróvajhoz.
  10. A zselatint olvasszuk fel a forró vízben.
  11. A megolvasztott zselatinhoz adjunk pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így forgassuk a többi krémhez.
  12. Öntsük a brownie alap tetejére, és tegyük hűtőbe 1,5-2 órára.
  13. A cukrot karamellizáljuk meg.
  14. Adjuk hozzá a felforralt habtejszínt, és főzzük addig, amíg a megkeményedett karamell darabok elolvadnak.
  15. Adjuk hozzá a mogyorót.
  16. Öntsük a megdermedt krém tetejére. Mivel forró a karamell, így meg fogja kicsit olvasztani a krémet, és egy kevés fel fog jönni a tetejére, de ne aggódjatok, ez a kész tortán egyáltalán nem észrevehető.
  17. Majd míg elkészül a másik krém, tegyük hűtőbe.
  18. A kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt, és kavarjuk simára.
  19. A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá.
  20. Majd óvatosan forgassuk a megolvasztott csokoládéhoz.
  21. A zselatint olvasszuk fel a forró vízben.
  22. A megolvasztott zselatinhoz adjunk pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így forgassuk a többi krémhez.
  23. Öntsük a karamell tetejére, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
  24. Másnap durvára darált mogyoróval díszíthetjük.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)