Hozzávalók (24 cm):
Mákos alap:
- 3 tojás
- 80 g vaj
- 150 g mák
- 50 g liszt
- 100 g cukor
Joghurtkrém:
- 200 g fehér csokoládé
- 1 dl habtejszín
- 600 g joghurt
- 3 dl habtejszín
- 150 g cukor
- 8-8 g zselatin
Narancszselé:
- 2-2 dl narancslé
- 6-6 g zselatin
Díszítés:
- 1 dl habtejszín
- 40 g cukor
Elkészítés:
- A tojássárgáját az olvasztott vajjal kavarjuk össze.
- Adjuk hozzá a mákot, valamint a lisztet.
- A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
- Majd két részletben adjuk hozzá a mákos keverékhez, és óvatosan forgassuk össze.
- Öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
- A kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt (1 dl), és kavarjuk simára.
- Adjuk hozzá a natúr joghurtot.
- A hideg habtejszínhez (3 dl) adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény-félkemény habbá.
- Majd forgassuk a fehér csokoládés krémhez.
- Osszuk két egyenlő részre, az egyik felét tegyük hűtőbe.
- A zselatint (8 g) olvasszuk fel a forró vízben.
- Adjunk hozzá pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így öntsük a többi krémhez.
- Öntsük a mákos alap tetejére.
- Tegyük hűtőbe 1-2 órára.
- A zselatint (6 g) olvasszuk fel a forró narancslében (2 dl).
- Hűtsük langyosra, majd öntsük a megdermedt krém tetejére, és tegyük vissza a hűtőbe további 1-2 órára.
- A zselatint (8 g) ismét olvasszuk fel a forró vízben.
- Adjunk pár kanállal a félretett krémből, majd így öntsük a többihez.
- Öntsük a megdermedt narancszselé tetejére, és tegyük hűtőbe ismét 1-2 órára.
- A zselatint (6 g) olvasszuk fel a forró narancslében (2 dl).
- Hűtsük langyosra, majd öntsük a megdermedt krém tetejére, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára, hogy teljesen megdermedjen.
- Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le a tortakarikát.
- Cukorral keményre vert habtejszínnel díszítsük körbe, és egy-egy cikk naranccsal dobjuk fel.
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!