Oldalak

2019. április 6., szombat

Narancsos joghurttorta





Hozzávalók (24 cm):
Mákos alap:

  • 3 tojás
  • 80 g vaj
  • 150 g mák
  • 50 g liszt
  • 100 g cukor
Joghurtkrém:
  • 200 g fehér csokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 600 g joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 150 g cukor
  • 8-8 g zselatin

Narancszselé:
  • 2-2 dl narancslé
  • 6-6 g zselatin

Díszítés: 
  • 1 dl habtejszín
  • 40 g cukor

Elkészítés:


  1. A tojássárgáját az olvasztott vajjal kavarjuk össze.
  2. Adjuk hozzá a mákot, valamint a lisztet.
  3. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
  4. Majd két részletben adjuk hozzá a mákos keverékhez, és óvatosan forgassuk össze.
  5. Öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába.
  6. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  7. A kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt (1 dl), és kavarjuk simára.
  8. Adjuk hozzá a natúr joghurtot.
  9. A hideg habtejszínhez (3 dl) adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény-félkemény habbá.
  10. Majd forgassuk a fehér csokoládés krémhez.
  11. Osszuk két egyenlő részre, az egyik felét tegyük hűtőbe.
  12. A zselatint (8 g) olvasszuk fel a forró vízben.
  13. Adjunk hozzá pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így öntsük a többi krémhez.
  14. Öntsük a mákos alap tetejére.
  15. Tegyük hűtőbe 1-2 órára.
  16. A zselatint (6 g) olvasszuk fel a forró narancslében (2 dl).
  17. Hűtsük langyosra, majd öntsük a megdermedt krém tetejére, és tegyük vissza a hűtőbe további 1-2 órára.
  18. A zselatint (8 g) ismét olvasszuk fel a forró vízben.
  19. Adjunk pár kanállal a félretett krémből, majd így öntsük a többihez.
  20. Öntsük a megdermedt narancszselé tetejére, és tegyük hűtőbe ismét 1-2 órára.
  21. A zselatint (6 g) olvasszuk fel a forró narancslében (2 dl).
  22. Hűtsük langyosra, majd öntsük a megdermedt krém tetejére, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára, hogy teljesen megdermedjen.
  23. Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le a tortakarikát.
  24. Cukorral keményre vert habtejszínnel díszítsük körbe, és egy-egy cikk naranccsal dobjuk fel.




Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!

8 megjegyzés:

  1. Szia Szandi!
    Szeretném kérdezni, hogy a receptben a mák sima, vagy darált?
    Köszönöm: Zsófi

    VálaszTörlés
  2. Imádtam készíteni is az íze az meg hihetetlenül finom! <3

    VálaszTörlés
  3. Isteni finom lett, de látványnak sem utolsó!

    VálaszTörlés
  4. Köszi a receptet, nagyon finom lett.

    VálaszTörlés
  5. Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy mennyiben változnak a hozzávalók arányai ha én csak egy 16cm-es formában szeretném csinálni?

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom , 1 hónap alatt kétszer kellett elkeszíteni.

    VálaszTörlés
  7. Szuper recept ! A zselatint mennyi vízben forraljuk fel , áztatjuk ?

    VálaszTörlés